Janssen-Stichting 6 9245 VJ Nij Beets

148m2
Wonen
6
Kamers
11452m2
Perceel
1920
Bouwjaar
Het is wéér gelukt …
Hoeveel mooie plekjes zijn er eigenlijk in Friesland? Zijn ze nooit eens op? Wij kunnen u geruststellen: gelukkig niet! Ook deze keer hebben we weer een prachtlocatie voor u: fantastische vrije uitzichten, rust, ruimte en privacy in overvloed én een natuurgebied voor de deur. We zoeken voor deze plek wel plannenmakers of handen-uit-de-mouwen-stekers, want de boerderij op dit perceel van 1,1 ha is zeker niet geschikt om er meteen in te trekken. Er moet het nodige gebeuren: óf sloop en nieuwbouw, óf een grondige renovatie.

Goed nieuws
Wij realiseren ons dat beide opties ingrijpend zijn. Maar we hebben ook goed nieuws: de huidige eigenaren hebben veel tijd en geld gestoken in een bestemmingsplanwijziging. De agrarische bestemming is omgezet in een woonbestemming. Deze tijdrovende en kostbare procedure hoeft u dus niet meer te doorlopen en dat betekent dat u van start kunt gaan met uw plannen. Ziet u uw woonparadijs al vorm krijgen, terwijl u door uw oogharen kijkt?

Indeling boerderij
Op de begane grond liggen in het voorhuis de entree, woon- en eetkamer, keuken en slaapkamer. Toilet, badkamer, bijkeuken en berging zijn uitgebouwd in de schuur. Op de eerste verdieping vindt u een overloop en vier slaapkamers. Boven het voorhuis ligt een bergzolder.

Buitenruimte
De voormalige bedrijfsgebouwen/opstallen bestaan onder andere uit een ligboxenstal, jongveestal, voedersilo en mestopslag. De terreinverharding is grotendeels van betonplaten. De bomen naast en achter de boerderij vormen een biotoop voor diverse diersoorten en zorgen voor beschutting. Het perceel is omringd door een sloot.

Ligging
De dorpen Nij Beets en Tijnje liggen op korte afstand (drieënhalf en vijf km). Ze beschikken o.a. over basisonderwijs en een huisartsenpraktijk. In de dorpen Beetsterzwaag (tien autominuten) en Gorredijk (vijftien autominuten) vindt u uitgebreidere voorzieningen. U kunt kiezen uit twee opritten om op de A7 te komen, afhankelijk van uw bestemming. De een ligt op vijf en de ander op zes kilometer. In Drachten bent u in een kwartier, in Heerenveen in twintig, Leeuwarden in dertig en in Groningen in veertig minuten.

Overig
- Wanneer u plannen hebt voor een nieuwe invulling van (een van) de (bij)gebouwen, is het raadzaam bij de gemeente Opsterland te informeren naar de mogelijkheden en/of bezoekt u de website van omgevingswet.overheid.nl.
- De verkoper heeft niet zelf in de woning gewoond, daarom wordt onder andere in de koopovereenkomst een niet-zelfbewoningsclausule, asbestclausule en een ‘as is, where is’ clausule opgenomen.
- Bij dit pand wordt geen vragenlijst en lijst van zaken meegeleverd. Hierdoor heeft de koper een zwaardere onderzoeksplicht.

Bijzonderheden
- Asbest aanwezig
- Niet aangesloten op riolering
- Erfdienstbaarheid/opstalrecht (Liander)

Nieuwbouw
Er liggen twee ontwerpen klaar ter inspiratie voor nieuwbouw, ontwikkeld door JK-Studio uit Oosterwolde. De huidige eigenaren waren van plan om één van deze twee plannen op deze plek te realiseren. Onderdeel hiervan is o.a. het omzetten van de agrarische bestemming naar een woonbestemming. Ook zijn er flora- en faunaonderzoek, een asbestinventarisatieonderzoek, bodemonderzoek en stikstofberekeningen uitgevoerd voor deze plannen. De uitwerkingen van deze ontwerpen vindt u aan het einde van deze fotopresentatie. Voor inhoudelijke vragen over deze ontwerpen kunt u zich dus richten tot JK-Studio. Aan deze afbeeldingen die zijn gebruikt kunnen geen rechten worden ontleend; deze zijn slechts bedoeld ter inspiratie.

Aankoopmakelaar c.q. (bouw)adviseur/architect
U bent van harte uitgenodigd om het object te bezichtigen. Let wel: bij objecten als deze is het advies om een eigen adviseur mee te nemen.
Lees meer

Kenmerken

Overdracht

Prijs per m2
€ 3.716
Aangeboden sinds
15 mei 2024
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort woonhuis
Woonboerderij, vrijstaande woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1920
Soort dak
Samengesteld dak
Staat van onderhouden binnen
Slecht
Staat van onderhouden buiten
Slecht

Oppervlakte en inhoud

Perceeloppervlakte
11452 m2
Inhoud van de woning
1956 m3
Oppervlakte overige inpandige ruimten
198 m2

Indeling

Aantal kamers
6
Aantal slaapkamers
5
Aantal woonlagen
2
Voorzieningen
Tuin, schuur/berging, dakraam

Buitenruimte

Balkon
Nee
Schuur/berging
Ja

Maandlasten berekenen

De maandlasten voor je woning bestaan uit meer dan alleen de hypotheeklasten. Hieronder vind je een overzicht van de bijkomende kosten en lasten. Zo weet je precies wat je huis per maand gaat kosten. En met de handige vergelijkers kun je ook nog eens snel de beste deals sluiten!

  • Kaart
  • Streetview