Staverdense Beek 6 8256 TC Biddinghuizen

196m2
Wonen
6
Kamers
770m2
Perceel
2009
Bouwjaar
Te koop

Villa Bella Terraca  
Staverdense Beek 6,
8256 TC Biddinghuizen

Prachtige Vrijstaande Villa in een Unieke Omgeving !

Deze schitterende vrijstaande Villa model Bella Terraca werd ontworpen door
Ingenieurs van bureau Oranjewoud ( Antea Group ) en is met haar oranje-rode zadeldak een ware parel in een rustige en beschutte woonwijk nabij het Veluwemeer.
De naam geeft al aan dat dit een object betreft met uniek overdekte terrassen.

De woning werd in 2009 opgeleverd en straalt zij zowel van binnen als van buiten perfectie uit.
Deze villa is voorzien van een prachtig oranje-rood bekleed zadeldak en heeft zowel aan de voor- als achterzijde 2 zeer royale veranda’s die ook op koude en/of regenachtige dagen voldoende bescherming bieden om buiten te genieten van de rustige omgeving.

Bij aankomst springt direct de charmante voortuin in het oog, zowel de voor-, achter- alsook de royale moestuin zijn ontworpen door de landschapsarchitect Martin van Loo.
Bomen en planten in de tuin hebben naast Nederlandse origine hun roots vanuit andere EU landen, zoals Italië, Hongarije, Frankrijk, Spanje en Litouwen.

Het perceel waarop deze villa is gelegen is maar liefst 850 m2, waarvan 770 m2 in vol eigendom en 80m2 in gemeenschappelijk bezit.

Parkeren doe je op eigen terrein, want aan de voorzijde van de woning ligt een royale met klinkers verharde oprit die plaats biedt aan 4 à 6 personenauto’s.

De villa zelf heeft volgens opgave van Oranjewoud een woonoppervlakte van
bruto ca. 200 m2 (197 m2 volgens opgave Kadaster Bagview).
Begane grond
Bij binnenkomst in de ruime hal met grote raampartijen valt meteen de hoogwaardige afwerking op. In deze hal bevinden zich het gasten toilet, een garderobekast
en 2 provisiekasten.

In de hal ook een gemakkelijke vaste trap die naar de 1e etage leidt, vervolgens biedt de hal toegang tot de riante woonkamer met mooie raampartijen en een schuifpui die toegang biedt aan het zéér royale overdekte terras.

Vanuit de woonkamer komt men in de moderne woonkeuken welke is voorzien van alle luxe inbouwapparatuur.

Vanuit de keuken heeft men zicht op de gevarieerd aangelegde maar onderhoudsluwe voortuin.

Vanuit de hal bereikt u ook een op de begane grond gelegen royale slaapkamer met grote raampartijen welke zorgen voor een overvloed aan natuurlijk licht plus een extra draaikiepraam en wederom een schuifpui die toegang biedt aan het royale overdekte terras.
Via deze slaapkamer bereikt men de stijlvolle badkamer voorzien van een inloopdouche, hoekligbad, toilet, wastafel en een grote inbouwkast voor badlinnen.



Eerste verdieping
Deze villa telt totaal zes kamers, want op de 1e etage bevinden zich nog drie zeer royale slaapkamers en een iets kleinere waarvan desgewenst op eenvoudige wijze
een 2e badkamer kan worden gerealiseerd, hier bevindt zich ook al een wasmachine- en droger aansluiting + vast internet.
Deze kamers op de 1e etage hebben een extra dimensie gekregen omdat er voor gekozen was de binnenmuur tot in de nok bij de kamer te betrekken ook beschikken ze over comfortabele draaikiepramen.

De eerste verdieping biedt maar liefst vier ruime slaapkamers, elk met grote ramen en een warme uitstraling. De slaapkamers zijn flexibel in te richten, perfect voor gezinnen of voor het creëren van meerdere thuiswerkplekken.

Ook bevindt zich op de 1e etage een separate technische ruimte.
De villa heeft certificaat energielabel A, een Remeha cv-combiketel plus een Brink WTW installatie met een balansventilatiesysteem wat zorgt voor comfortabele temperaturen en energiezuinig (duurzaam) wonen.


Tuin
De villa oogt van buiten zeer aantrekkelijk met een traditionele, maar toch moderne uitstraling.
Het oranje beklede zadeldak en de zorgvuldig gekozen bouwmaterialen geven het huis een elegante en tijdloze uitstraling.
De fraai aangelegde tuin rondom de woning biedt volop privacy en rust.
Een groot overdekt terras maakt het mogelijk om jaarrond optimaal te genieten.
De ruime achtertuin biedt vele mogelijkheden voor tuinliefhebbers, zoals een uitgebreide groente- en kruidentuin, of speelruimte voor kinderen en voor het plaatsen van een tuinhuisje of zwembad.

In de achtertuin bevindt zich ook een mooi formaat groentetuin, waarbij de teeltbedden zijn aangelegd door gebruik te maken van houten spoorbielzen. Tussen deze spoorbielzen ligt ter afwerking een grove maat boomschors uit Zuid-Frankrijk.

Daar is ook een kleine hobbykas welke gebruikt wordt voor het kweken van jonge plantjes in het voorjaar of in het najaar het verlengen van het teeltseizoen onder glas.

Naast de hobbykas staat een klein tuinschuurtje met een door sedum bedekt dakje.
Het schuurtje is ook voorzien van 220 volt, zodat daar de elektrische fietsen kunnen worden opgeladen.

Ten behoeve van de privacy is de achtertuin geheel door een 2 meter hoog metalen hekwerk afgezet dat vervolgens is bekleedt met boomschorsmatten die voor een natuurlijke uitstraling zorgen.

Vanuit de woon- of slaapkamer beneden komt u via 1 van de 2 schuifpuien op de overdekte veranda, zodat u altijd droog kunt oversteken naar de achterdeur van wat eens als garage gebouwd was, maar is de wasserette annex voorraadkamer geworden.
Hier ligt een stenen vloer, de buitenmuren zijn extra geïsoleerd en bekleed.
Ook is er een zolder met stahoogte gemaakt, zodat het nimmer aan ruimte zal ontbreken.

Ook kan men deze ruimte gebruiken als kantoor aan huis of extra (logeer) kamer.

Ligging:
De woning is gelegen in de gemeente Dronten, deel uitmakend van Biddinghuizen doch op slechts 7 km van Harderwijk. Dus dichterbij Harderwijk dan bij Biddinghuizen.

Het Harderstrand ligt op 100 meter afstand en een bosrijke omgeving met een gevarieerd assortiment fruitbomen op loopafstand.
Tevens zijn er leuke jachthavens op loopafstand.

Uitvalsroutes naar de snelweg en het openbaar vervoer zijn goed wat zorgt voor een uitstekende bereikbaarheid zonder het verlies van rust en privacy.

Deze villa is ideaal voor levensbestendig wonen en biedt talloze mogelijkheden.
Ook mag naast de woning nog een keuken/kamer van 20-22 m2 vergunning vrij gebouwd worden. Voor groter wordt ook wel vergunning verleend.

De huidige eigenaars hebben deze Villa 14 jaar in hun bezit gehad en hebben zorgvuldig onderhoud gepleegd, waardoor zowel van binnen als van buiten de woning er perfect bij staat, en wat garant staat voor jarenlang woonplezier.

De buitenzijde van de woning is ruim voorzien van zuinige led buitenverlichting, waarvan een meeste up-down led spots automatisch ingeschakeld worden door een schemerschakelaar.

Deze villa bevindt zich in een woonwijk van 50 Villa’s,
Het openbaar groen, de poort en alle infra zijn in het bezit van VVE Buitenplaats Veluwemeer,
zo ook de berm aan de voorzijde van de woning, die men bij de tuin betrekt.
Lidmaatschap aan de VVE bedraag € 50,= per jaar
algemeen onderhoud € 450,= per jaar

Neem uw kans waar en plan vandaag uw bezichtiging!

Lees meer

Kenmerken

Overdracht

Prijs per m2
€ 4.209
Aangeboden sinds
20 juni 2024
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort woonhuis
Villa, vrijstaande woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
2009
Soort dak
Zadeldak
Staat van onderhouden binnen
Uitstekend
Staat van onderhouden buiten
Uitstekend

Oppervlakte en inhoud

Perceeloppervlakte
770 m2
Inhoud van de woning
618 m3
Oppervlakte gebouwgebonden buitenruimten
84 m2
Oppervlakte overige inpandige ruimten
16 m2

Indeling

Aantal kamers
6
Aantal slaapkamers
5
Aantal woonlagen
2
Voorzieningen
Tuin, schuur/berging, rookkanaal, schuifpui

Buitenruimte

Balkon
Nee
Schuur/berging
Ja

Maandlasten berekenen

De maandlasten voor je woning bestaan uit meer dan alleen de hypotheeklasten. Hieronder vind je een overzicht van de bijkomende kosten en lasten. Zo weet je precies wat je huis per maand gaat kosten. En met de handige vergelijkers kun je ook nog eens snel de beste deals sluiten!

  • Kaart
  • Streetview