Verkocht OV

Oude Schoolstraat 13 5257 NA Hedikhuizen

267m2
Wonen
6
Kamers
21025m2
Perceel
2000
Bouwjaar
Replica - Hoeve waarbij de oorspronkelijk woning is opgenomen in een veel groter, nieuw, huis in de vorm van een woonboerderij op een domein van 20.000 meter groot ten noorden van de openbare weg en ten westen van de Oude Schoolstraat.

De perceptie is een woning van omstreeks 1900 en toch gaat het om een nagenoeg geheel nieuw opgetrokken woning met spouwmuren, een betonnen verdiepingsvloer, een dakbeschot van Unidek dakplaten en riet-gedekte kap.
Derhalve zijn alle moderne faciliteiten aanwezig waaronder vloerverwarming en dubbel glas (voor een deel HR).

Optisch niet te onderscheiden van een authentieke boerderij maar wel met onderhoudskosten die beduidend lager zijn. Wel de charmes van een oud huis, niet het geld dat wegvloeit naar waar u eigenlijk niets aan heeft zoals torenhoge stook- en onderhoudskosten.
Geen optrekkend vocht of andere ongemakken welke men vaak eveneens onder "de charmes van een oud huis" schaart.

Het decor aan de Noordzijde wordt gevormd door een biotoop van Natuurmonumenten. Dit gebied is alleen toegankelijk, voor onderzoek, met toestemming van deze organisatie. Een ven met een hoge idyllische waarde ligt voor de ene helft, met prachtige inkijk, in de biotoop. De andere helft met de zuidelijke oever strekt zich uit tot in uw domein.

In de hooimijt heeft u het mooiste en meest rustgevende uitzicht wat u zich kunt wensen.
Het panorama bestaat uit een vergezicht dat de plaatsen Ammerzoden, Well, Wijk en Aalburg, Herpt, Bern, Hedikhuizen, 's-Hertogenbosch en 'Heusden-Vesting' omvat.
Dit vertrek, verwarmd en met airconditioning, is uitermate geschikt als inspirerend atelier en momenteel in gebruik als kantoor.
Begane grond
In de 360 graden foto's geven wij gerichte informatie per vertrek door middel van info-spots.

Het zou helemaal mooi zijn als u de woning virtueel bezichtigt door middel van een Virtual Reality Bril. De Virtual Reality tour met tal van info-spots staat voor u klaar.

Woning:

Een schijnbaar authentieke rietgekte woonboerderij met exclusieve serre voorzien een enorm HR-glasoppervlak, in de winter het verlengde van de wintertuin, en toch elk seizoen hetzelfde comfort als in het voorjaar en de zomer.
Rondom het besloten binnen-erf, bevinden zich nog meer gebouwen:

Garage:
Een stal van omstreeks 1900, eveneens met riet gedekt, en nu in gebruik als dubbele garage, hobbyruimte en zolder. Dit hobbyruimte is voorzien van een eigen Cv-installatie.

Stallen en Hooimijt:
Twintig jaar oud en gebouwd als replica: Een paardenstal met zijbeuken en verdieping als hooimijt ingericht als kantoor. (kantoor reeds genoemd)

Vlaamse schuur:
Replica schuur met betonnen vloer en stenen borstwering. Verder opgetrokken uit eiken- en lariksbalken met ge-potdekselde eiken schaaldelen. Het geheel is met pannen gedekt en daar het een replica van 11 jaar oud is, zijn er eigentijdse voorzieningen aangebracht voor een toekomstige meterkast.

Eerste verdieping
Verdieping woonhuis: Net als beneden ook hier een luxe badkamer en slaapkamer 3 tot en met 5.

Verdieping boven stallen in hooimijt:
Kantoor / atelier.

Verdieping dubbele garage:
Bergruimte / magazijn

Verdieping dubbele garage:
Bergruimte / magazijn
Tweede verdieping
Tweede verdieping woonhuis:
vliering met dakraam

Tuin
Voor en naast de woning ligt een mooie onderhoudsvriendelijke siertuin. Vanuit de woning heeft u een prachtig zicht op de weilanden met uw dieren.
Bijvoorbeeld: herten, paarden of zoals hier alpaca's. Ook zonder dieren is het een prachtige tuin met meer dan honderd oude rassen aan: peren, appels, pruimen, kersen, bramen en bessen.

Jaarlijks kondigt de ooievaar het voorjaar aan door terug te keren op het nest. Dat ziet gewoon vanuit uw woonkamer en serre.

Dit alles omringd door een botanische tuin, vijver, een boomgaard, wandelpaden en een ven.

Details
Hedikhuizen is vooral bekend om zijn Fort Hedikhuizen, een verdedigingswerk uit de tijd van de Hollandse Waterlinie.
Ook vindt u hier een knooppunt van fietsroutes. Deze hoeve met hooimijt vormt hier een markant herkenningspunt. U kunt hiervandaan fietsen of wandelen naar de vestingstad Heusden, 's-Hertogenbosch en de Haarsteegse Wiel.

Onze videograaf heeft behalve het interieur ook het uitzicht vanuit de hooimijt gefilmd. In de weide komt een alpaca naderbij om vervolgens recht in de lens te kijken. Hierbij maakt de ooievaar een wandeling te midden van de alpaca's.
Op de achtergrond het uivernest met jonge ooievaars.

Hoe groot het domein is, blijkt uit een plattegrond in 2D & 3D.
Hierbij wordt het boerenerf geprojecteerd op het perceel.

De brochure bevat hyperlinks naar de website van deze woning en naar de dataroom van dit object met onder andere kadastrale gegevens.Lees meer

Kenmerken

Overdracht

Prijs per m2
€ 5.599
Aangeboden sinds
25 augustus 2023
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort woonhuis
Landhuis, vrijstaande woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
2000
Soort dak
Zadeldak
Staat van onderhouden binnen
Uitstekend
Staat van onderhouden buiten
Uitstekend

Oppervlakte en inhoud

Perceeloppervlakte
21025 m2
Inhoud van de woning
2396 m3
Oppervlakte externe bergruimte
342 m2
Oppervlakte gebouwgebonden buitenruimten
12 m2
Oppervlakte overige inpandige ruimten
21 m2

Indeling

Aantal kamers
6
Aantal slaapkamers
5
Aantal woonlagen
3
Voorzieningen
Tuin, schuur/berging, ventilatie, alarmsysteem, open haard, kabel-tv, glasvezel, buitenzonwering, airconditioning, rookkanaal, schuifpui, dakraam

Buitenruimte

Balkon
Nee
Schuur/berging
Ja

Maandlasten berekenen

De maandlasten voor je woning bestaan uit meer dan alleen de hypotheeklasten. Hieronder vind je een overzicht van de bijkomende kosten en lasten. Zo weet je precies wat je huis per maand gaat kosten. En met de handige vergelijkers kun je ook nog eens snel de beste deals sluiten!

  • Kaart
  • Streetview