's-Herenstraat 66 3155 SL Maasland

248m2
Wonen
7
Kamers
282m2
Perceel
1850
Bouwjaar
Aan de mooie ’s-Herenstraat van Maasland is dit unieke voormalige kaaspakhuis verbouwd tot woonhuis met kantoor annex praktijkruimte. Deze woning biedt meerdere gebruiksmogelijkheden zoals bijvoorbeeld een kangoeroewoning, kantoor, winkel of werkruimte op de begane grond. Achter de karakteristieke, grijs gepleisterde gevel is een verrassend leuke, ruime woning met onder andere vijf slaapkamers, een woonkeuken met zicht op de achtertuin, een ruime woonkamer met prachtig balkenplafond en een verrassend grote achtertuin met naastgelegen poort gelegen.
Begane grond
Begane grond:
Aan de voorzijde van de woning is een separate entree van de kantoorruimte via de dubbele deuren. Via de naastgelegen poort (eigendom) bereiken we de entree van de woning. In de poort zijn twee deuren welke toegang geven tot de woning. De eerste deur is een zogenaamde boerendeur waarmee de kantoorruimte direct te betreden is. Deze ruimte is nu in gebruik als kantoor annex werkplek. De multifunctionele ruimte, met diverse vaste kasten is op vele manieren te gebruiken. Dankzij de dubbele deuren én het extra zijraam is het een prettige, lichte ruimte.
Vanuit de centrale hal met toilet en garderobe is de woonkeuken te bereiken. De woonkeuken is de centrale plek in de woning van waaruit de prachtig aangelegde achtertuin te bewonderen is. De woonkeuken is opgesteld in een zogenaamde U-vorm en beschikt over diverse inbouwapparatuur. De dubbele deuren in de achtergevel geven toegang tot de tuin. De zonnige tuin is een oase van rust, midden in het dorp. Dankzij de poort naast de woning is de tuin ruim 12 meter breed en ook 12,5 diep. Achterin de tuin is in stijl een dubbele berging gebouwd.

Eerste verdieping
Vanuit de woonkeuken is via de rechte trap de eerste woonlaag te bereiken. Hier bevinden zich de hoofdslaapkamer, een badkamer en de woonkamer. De woonkamer is aan de voorzijde van het pand gelegen. In de sfeervolle woonkamer zijn nog enkele elementen zichtbaar van de oorspronkelijke functie van het pand. De zijramen, waarvan enkele met tralies aan de binnenzijde en een aantal tuimelramen die er uit te schuiven zijn voor het luchten van de ruimte. De sfeervolle ruimte met balkenplafond wordt verwarmd met designradiatoren en een houtkachel. Aan de achterzijde van de woning bevindt zich de hoofdslaapkamer met aangrenzende badkamer. De badkamer is zowel vanuit de slaapkamer als vanaf de overloop te bereiken. De badkamer beschikt over een ligbad, wastafelmeubel, doucheruimte en tweede toilet. In de slaapkamer is een vaste kastenwand aanwezig. De overloop van deze verdieping is dusdanig ruim dat de huidige bewoners hier een prettige werkplek en leeshoek van gemaakt hebben. Vanaf de overloop is de slaapverdieping van het achterhuis te bereiken. De slaapverdieping van het voorhuis is te bereiken via de trap in de woonkamer.

Tweede verdieping
De 2e verdieping van deze woning is verdeeld in het voorhuis en achterhuis. Aan de voorzijde van de woning bevinden zich twee slaapkamers. De eerste slaapkamer is een ruime kamer met veel daglicht dankzij de dubbele dakramen. Er veel bergruimte aanwezig. Aan de voorzijde bevindt zich de tweede slaapkamer waar de prachtige kapconstructie fraai in beeld is gebracht. Vanuit het bijna op vloerniveau geplaatste zijraam kijkt u uit over de ’s-Herenstraat en ziet u de molens langs de Molenweg staan.
Aan de achterzijde van de woning zijn nog twee slaapkamers aanwezig. Op de overloop zijn aansluitingen voor het witgoed aanwezig. In beide slaapkamers is een dakvenster aanwezig voor daglicht en natuurlijke ventilatie. In de kleinste slaapkamer is een saunaruimte aanwezig. Onder de schuine delen is veel bergruimte aanwezig.


Details
Locatie:
Aan de voorzijde is de woning aan het lommerrijke slingerende water van de ’s-Herenstraat gelegen. In het centrum van Maasland zijn diverse winkels aanwezig en het dorp staat bekend als een groene oase in het westen van Nederland tussen Maassluis en Schipluiden. Van oorsprong is Maasland een agrarisch dorp. Rotterdam en Den Haag zijn dankzij verbindingswegen A4 en A20 goed bereikbaar. Maasland heeft een actief verenigingsleven. De kinderopvang, scholen en diverse sportvoorzieningen zijn lekker dichtbij.

- Gemeentelijk monument
- Voormalig kaaspakhuis
- Zeer fraai gelegen woning met ruime zonnige achtertuin
- Diverse gebruiksmogelijkheden
- Bouwperiode ca. 1850 - 1900
- Oud-pand-clausule van toepassing
- Diverse gebruiksmogelijkheden denkbaar dankzij ruimte, indeling en bestemmingsplan
- Karakteristieke woning op mooie locatie

Bestemmingsplan:
De woning is gelegen binnen het bestemmingsplan “Historische Kern”. De woning heeft een gemengd-1 bestemming waarbinnen diverse gebruiksmogelijkheden zijn toegestaan.

Kadastraal:
’s-Herenstraat 66, 3155 SL Maasland
Maasland sectie H, nummer 3820, Groot 2 are 36 centiare
Maasland sectie H, nummer 3750, Groot 46 centiare

Kenmerken:
Gebruiksoppervlakte wonen: 248 m2
Bergingen:   19 m2
Perceeloppervlakte:  282 m2
Inhoud:    800 m3
Opleveren:   in overleg

Ondanks dat deze brochure zorgvuldig is samengesteld kunnen er aan deze brochure geen rechten worden ontleend. Alle maten zijn conform NEN 2580 gemeten, alle data zijn circa. Deze brochure nodigt u uit tot het doen van een bod.

Lees meer

Kenmerken

Overdracht

Prijs per m2
€ 3.730
Aangeboden sinds
10 mei 2024
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort woonhuis
Grachtenpand, half vrijstaande woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1850
Soort dak
Schilddak
Staat van onderhouden binnen
Uitstekend
Staat van onderhouden buiten
Uitstekend

Oppervlakte en inhoud

Perceeloppervlakte
282 m2
Inhoud van de woning
800 m3
Oppervlakte externe bergruimte
19 m2

Indeling

Aantal kamers
7
Aantal slaapkamers
5
Aantal woonlagen
3
Voorzieningen
Tuin, schuur/berging, ventilatie, kabel-tv, glasvezel, buitenzonwering, rookkanaal, dakraam, sauna

Buitenruimte

Balkon
Nee
Schuur/berging
Ja

Maandlasten berekenen

De maandlasten voor je woning bestaan uit meer dan alleen de hypotheeklasten. Hieronder vind je een overzicht van de bijkomende kosten en lasten. Zo weet je precies wat je huis per maand gaat kosten. En met de handige vergelijkers kun je ook nog eens snel de beste deals sluiten!

  • Kaart
  • Streetview