Sweder Van Zuylenweg 6 3553 HE Utrecht

Bouwjaar 1935
Aantal kamers 1
Wonen 21 m2
Inhoud 56 m3

Omschrijving

KOPEN VAN EEN VERHUURDE (STUDENTEN) STUDIO LEVERT U MINIMAAL 5% RENDEMENT P.J. OP. TOCH AARDIG WAT MEER DAN EEN SPAARREKENING.

Sweder van Zuylenweg 6 Utrecht, studio's 1, 2 en 8 (respectievelijk 17, 21 en 30 m2). Studio 1 met eigen tuin. Studio 2 en 8 met gedeeld balkon.

STUDIO'S 3, 4, 5, 6 en 9 ZIJN INMIDDELS AL VERKOCHT. STUDIO 1, 2 EN 8 NU ALLEEN TE KOOP IN VERHUURDE STAAT ALS INVESTERINGSOBJECTEN.

Voor deze studio's wordt géén overdrachtsbelasting betaald.

Centraal gelegen in een uitstekend onderhouden pand (in 2006 in zijn geheel gerenoveerd) is zijn er vijf studio's te koop (# 1, 2, en 8). Studio 1 (21 m2 met parketvloer, eigen keukenblok met 4-pits elektrische kookplaat met afzuigkap, koelkastje en eigen (42 m2) tuin is in verhuurde staat te koop. Direct rendement (ruim 5% p.j.). € 107.500 v.o.n), Badkamer en toilet worden gedeeld met studio studio 2 (25 m2, 107.500 v.o.n.), ook met eigen keukenblok (afzuigkap en koelkastje) en gemeenschappelijk balkon op de eerste verdieping en een kelder met extra opslag en 3 gemeenschappelijke wasmachines (twee gloednieuw). Op de 1e verdieping is nu alleen nog studio 8 (30 m2) te koop. Ook in verhuurde staat. Stuido 8 bestaat uit twee kamers met eigen douche en eigen keukenblok (incl. kookplaat (4-pits) en afzuigkap) en gedeeld gebruik van toilet met fontein en luxe badkamer (met jacuzzi ligbad, douchecabine en wastafel). Bovendien kan je gebruik maken van het gezamenlijke balkon (ook) op de 1e verdieping, waar het uitstekend toeven is in de namiddagzon of zelfs bij minder weer onder de dakoverstek van de 2e verdieping. Het Julianapark ligt aan de overkant, waar je het hele jaar door heerlijk kan ontspannen, mét of zonder je studieboeken. Ook winkels zijn om de hoek, evenals busverbindingen naar Utrecht CS en Uithof. Parkeren is gratis in de wijk. Afgesloten privé fietsenstalling achter het huis.

Je verwerft een lidmaatschapsrecht van een woonvereniging. Deze is goed georganiseerd, goed bij kas en de servicekosten zijn laag te noemen: € 90,- voor alle vaste woonlasten per maand voor elke studio! Hiermee betaal je: - Onroerend zaak belasting, - Gemeentelijke belastingen,- Administratie woonvereniging, - Voorziening onderhoud, - Opstalverzekering, - Onderhoudscontract CV ketel, - Abonnement internetaansluiting/CAI. Daar komen de G/W/E verbruiken nog bij: voor studio 1, 2 en 8 ongeveer € 30,00 per maand. Bruto (dus voor aftrek hypotheekrente – stel 2 %) maandlast voor deze drie studio's minder dan € 300 all-in (!!!). Daar kan je niets voor huren in Utrecht, zelfs geen bezemkast. Ook die zijn duurder. De € 300 zijn bruto bedragen. Met studio op naam kind en ouder(s) die garant staat (n) of het zelf financieren (aan kind als zijnde een 'bank') kan er na afstuderen en met werk (nog) niet ontvangen hypotheekrenteaftrek alsnog terug gevraagd worden. Dat kan oplopen tot een paar duizend euro minder woonlasten. Vraag naar de voorwaarden. Financiering via de bank met garantstelling ouders als je nog student bent. Of je ouders zijn je 'bank'. Door formeel te lenen creëer je ook tzt renteaftrek over betaalde hypotheekrente. Met schenkingsmogelijkheden per jaar kan de studio na beëindigen studie grotendeels van jou zijn. Zo wil je je zoon of dochter laten wonen als het in Utrecht gaat studeren!
Vraagprijs studio 1 en 2: € 107.500 v.o.n.
Vraagprijs studio 8: € 129.000 v.o.n.
Aanvaarding in overleg.
(V.o.n. betekent géén overdrachtsbelasting verschuldigd. Wanneer u een notariële akte wilt, zijn deze kosten voor de koper)
Begane grond
Begane grond: gang met (gezamenlijke nieuwe) meterkast (2006). Studio 1 (beleggingsobject), studio 2 (23 m2) is aan de voorzijde v.v. houten vloer, eigen keukenblok (4-pits elektrische kookplaat en afzuigkap, bovenkastje en benedenkasten). De badkamer (v.v. doucheruimte en wastafel, wit betegeld tot het plafond en zwarte vloertegels) en toilet worden gedeeld met eigenaar studio 1 (wordt ook verkocht met huurder als beleggingsobject: direct ruim 5% rendement per jaar).

Eerste verdieping
Hier bevindt zicht studio's 8. Studio 8 bestaat uit twee kamers met eigen keukenblok, eigen douche en mooie glas in lood (boven) ramen voor een echte jaren 30 sfeer met twee inbouwkasten en glas-in-lood boven de drie grote ramen mooi licht. 2

Tweede verdieping
Hier bevinden zich studio 10 t/m 12.

Overige verdiepingen
In de gemeenschappelijke kelder is er extra (tijdelijke) bergruimte en een wasmachine-/-drogeropstelling die je deelt met andere woonverenging leden. Ook het balkon op de 1e verdieping wordt gezamenlijk gebruikt met namiddagzon.

Balkon
Het balkon op de 1e verdieping is gemeenschappelijk.

Tuin
De twee tuinen horen bij studio 1 en 5.

Details
Je verwerft een lidmaatschapsrecht van een woonvereniging (WV). Deze is goed georganiseerd, goed bij kas en de servicekosten zijn laag te noemen: € 90,- voor alle vaste woonlasten per maand voor elke studio! Hiermee betaal je: - Onroerendzaak belasting, - Gemeentelijke belastingen,- Administratie woonvereniging, - Voorziening onderhoud, - Opstalverzekering, - Onderhoudscontract CV ketel, - Abonnement internetaansluiting/CAI. Daar komen de G/W/E verbruiken nog bij: studio 3: € 17,00 per maand tot € 35/40 per maand voor de grotere studio's. Netto (dus na aftrek hypotheekrente – stel 2 %) voor studio 1 en 2 zijn de woonlasten dan nog maar ongeveer € 200 per maand all-in!
Buitenzijde is dit jaar door WV geschilderd en dit jaar wordt de gehele (algemene ruimtes) binnenzijde geschilderd.

Waarom duur huren (als dat al lukt in Utrecht), als je goedkoper kopen ook kan!


Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs € 107.500 K.K.
Aangeboden sinds 21-07-2017
Status Beschikbaar
Aanvaarding In overleg

Buitenruimte

Ligging huis Aanrustige weg in woonwijk
Ligging tuin Westen
Balkon Nee
Schuur/berging Nee

Oppervlakte en inhoud

Woonoppervlakte 21 m2
Perceeloppervlakte 21 m2
Inhoud van de woning 56 m3
Oppervlakte externe bergruimte 16 m2
Gebruiksoppervlakte wonen 21 m2
Oppervlakte overige inpandige ruimten 10 m2

Indeling van de woning

Aantal kamers 1
Aantal slaapkamers 1

Energie

Isolatie Muurisolatie, vloerisolatie,
gedeeltelijk dubbel glas, dakisloatie.
Verwarming CV-ketel
Warm water CV-Ketel, zonneboiler
CV-ketel Gas gestookt in eigendom

Interesse in deze woning

Vandaag bekeken 2
Gisteren bekeken 1
Totaal bekeken 35
Bewaard 0
placeholder