Verkocht

Dubbelstraat 126 8556 XE Sloten

183m2
Wonen
7
Kamers
726m2
Perceel
1800
Bouwjaar
Bijzonder riant pand midden in de historische kern van Elfstedenstadje Sloten op één van de grootste kavels die het stadje rijk is. Deze bijzondere voormalige dubbele woning annex winkel staat op een riant perceel van 726 m2, wat bijzonder is midden in de stad. Op het perceel bevinden zich ook nog enkele bijgebouwen waaronder een blikken loods, een tuinhuis/voormalig atelier, 2 garages en een veranda/overkapping. Het perceel is tevens via de achterliggende Breedstraat toegankelijk, de auto(s) kun je dus prima op eigen erf parkeren, wat een luxe is midden in Sloten! De achtertuin is gelegen op het zuiden en biedt veel privacy.

Achter de maar liefst ca. 19 meter brede voorgevel van het 18e-eeuwse pand schuilt iets bijzonders! Doordat het in vervlogen tijden 2 woonhuizen waren is er veel woonruimte ontstaan door het samenvoegen, het rechtergedeelte is later in gebruik geweest als winkel met eigen entree. Het bestemmingsplan geeft aan dat het pand een gemengde bestemming heeft, dit betekent dat er zowel gewoond als gewerkt mag worden, ook in combinatie. Dit geeft het pand een aantrekkelijke status en biedt veel mogelijkheden. Het pand valt tevens onder het beschermd stadsgezicht van Sloten.

De authentieke sfeer die het goed onderhouden pand uitstraalt aan de buitenzijde is ook aan de binnenkant terug te vinden. Zo zijn er fraaie robuuste balkenplafonds, originele paneeldeuren deels met gekleurd oud glas, fraaie ramen met geslepen glas, fraaie originele schouw in de woonkamer etc. De woning wordt geheel verwarmd d.m.v. centrale verwarming, de nieuwe cv-ketel is in 2023 geplaatst. Op de verdieping bevinden zich 4 ruime slaapkamers en een badkamer.

In de achtertuin, welke speels is ingedeeld en gelegen is op het zuiden, is een groot terras waar je heerlijk vrij kunt zitten, ook is er een kleine vrijstaande overkapping. Het houten tuinhuisje met verdieping van ca. 5.75x3.30 m. is voorheen gebruikt als atelier. Een grote oude boom midden in de tuin zorgt voor de nodige schaduw tijdens warme zomerdagen. Er is nog ruime parkeergelegenheid voor meerdere auto's. De blikken loods is ca. 7.80x4.50 m. en is gelegen direct aan de Breedstraat. Ook staan er nog 2 garages op het erf van ca. 9.85x4.55 m. en 5.80x3.81 m.

Door de vele mogelijkheden en de grootte van de woning en het perceel is dit een ideale woning voor gezinnen maar ook om te wonen in combinatie met werken/winkel etc. Dit prachtige pand is gedateerd en kan een upgrade gebruiken, maar dan heb je ook wat!
Zoveel te vertellen en zoveel te zien, wij nodigen je dan ook graag uit om de woning te komen bezichtigen, dit is alleen mogelijk via ons kantoor.
Begane grond
We leiden je graag rond in deze bijzondere woning:
Dit voormalige dubbele woonhuis heeft 2 entrees, links is de voordeur naar de woning, rechts is de voordeur naar de voormalige winkel. Laten we de woning betreden via de linker voordeur, we komen dan in de ruime hal met trapopgang, meterkast en toilet, rechts van de hal bevindt zich de L-vormige woonkamer, vanuit de woonkamer is er toegang tot de achtertuin op het zuiden. De woonkeuken bevindt zich in het midden van het hele pand en heeft een keuken in hoekopstelling, tevens is er toegang tot een kleine entree met achterom. Als we door de keuken lopen komen we in het rechter gedeelte van het pand, hier is vroeger een winkelruimte geweest met een eigen entree, deze ruimte is ook een prima tweede woonkamer met aansluitend een werkkamer/kantoor met cv-ruimte en kelder, vanuit de werkkamer is er ook weer toegang tot de achtertuin.

Eerste verdieping
De overloop loopt bijna over de gehele lengte van het pand en geeft toegang tot 4 slaapkamers, waarvan de master bedroom een wastafel en inbouwkasten heeft, aan het einde van de overloop bevindt zich de badkamer met douche, ligbad, wastafel en 2e toilet, op de overloop zijn ook nog enkele inbouwkasten.

Tweede verdieping
Losse trap naar bergzolder.

Details
De woning is traditioneel gebouwd in ca. 1800, in 1976 heeft de restauratie/renovatie plaatsgevonden. Het geheel is licht geïsoleerd d.m.v. dakisolatie en gedeeltelijk dubbele beglazing in houten kozijnen, in 2020 is er nog buitenom geschilderd. De woning wordt verwarmd d.m.v. centrale verwarming, de HR-combiketel is van 2023 en eigendom. De begane grond heeft een betonvloer afgewerkt met estriken, plavuizen en laminaat, de verdiepingsvloer is van hout met vloerbedekking. Het pand mag alleen permanent bewoond worden, recreatieve bewoning is niet toegestaan.

De Dubbelstraat 126 in het kort:
- vrijstaand voormalig dubbel woonhuis
- 726 m2 perceeloppervlakte
- 183 m2 woonoppervlakte
- 125 m2 oppervlakte bijgebouwen
- riante achtertuin op het zuiden
- energielabel F
- veel authentieke details
- gelegen in historische kern van Sloten
- wonen mogelijk in combinatie met werken
- erf ook bereikbaar via achtergelegen straat
- parkeren op eigen erf voor meerdere auto's
- riante woonkamer(s)
- 4 slaapkamers
- licht geïsoleerd
- upgrade gewenst

Wil je meer weten over het mooie Friese Elfstedenstadje Sloten lees dan hier verder.
Sloten Friesland, Sleat in het Fries, is een vestingstad in Gemeente De Fryske Marren en gelegen in het prachtige Gaasterland. De stad kent veel historie en is de kleinste Elfstedenstad van Friesland. Zomers trekt de stad veel toerisme, Sloten is dan ook gelegen aan het Slotermeer en dwars door de stad ligt de historische gracht. Het Skûtsjesilen wordt zomers o.a. op het Slotermeer gehouden. Sloten is een ideaal startpunt om te varen, wandelen, fietsen, paardrijden etc. De omgeving is water- en bosrijk, voor ieder wat wils. De A6 bereik je binnen 15 minuten en de randstad is op een uur rijafstand.

In Sloten staan de woningen in de historisch kern of net daarbuiten in de nieuwbouwwijk, waarvan een gedeelte met woningen aan het water.
Sloten heeft o.a. een supermarkt, bakker, diverse winkeltjes en diverse horecagelegenheden en restaurants met terrassen aan de historische gracht, diverse havens en bootverhuur. Sloten ligt tussen Balk en Lemmer waar alle overige voorzieningen aanwezig zijn, beide dorpen kennen een uitgebreid winkelassortiment.
Ook heeft Sloten een basisschool en actieve voetbal- en sportvereniging. Het gehele jaar door wordt er van alles georganiseerd. Kortom het is heerlijk wonen in Sloten.

Ben je ook zo enthousiast over Sloten en omgeving aarzel niet en bel ons dan meteen om een afspraak te maken om de woning te bezichtigen.


Lees meer

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
15 mei 2024
Verkoopdatum
17 juni 2024
Looptijd
één maand

Kenmerken

Overdracht

Prijs per m2
€ 2.399
Aangeboden sinds
15 mei 2024
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort woonhuis
Eengezinswoning, vrijstaande woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1800
Soort dak
Zadeldak
Staat van onderhouden binnen
Redelijk
Staat van onderhouden buiten
Goed

Oppervlakte en inhoud

Perceeloppervlakte
726 m2
Inhoud van de woning
592 m3
Oppervlakte externe bergruimte
125 m2
Oppervlakte gebouwgebonden buitenruimten
3 m2
Oppervlakte overige inpandige ruimten
4 m2

Indeling

Aantal kamers
7
Aantal slaapkamers
4
Aantal woonlagen
2
Voorzieningen
Tuin, schuur/berging, buitenzonwering

Buitenruimte

Balkon
Nee
Schuur/berging
Ja

Maandlasten berekenen

De maandlasten voor je woning bestaan uit meer dan alleen de hypotheeklasten. Hieronder vind je een overzicht van de bijkomende kosten en lasten. Zo weet je precies wat je huis per maand gaat kosten. En met de handige vergelijkers kun je ook nog eens snel de beste deals sluiten!

  • Kaart
  • Streetview