Verkocht

Damsterweg 12 9628 BT Siddeburen

190m2
Wonen
8
Kamers
910m2
Perceel
1930
Bouwjaar
Ruim, royaal en karakteristiek buiten wonen!

Na ruim 20 jaar met veel plezier gewoond en gewerkt te hebben aan de Damsterweg is het tijd voor ons om een nieuwe weg in te slaan. Het dorp Siddeburen en de Woldstreek hebben ons veel goeds gebracht, wij hebben genoten van de fijne dorpssfeer, de mooie natuur van het Schildmeer en ’t Roegwold en de prachtige luchten en vergezichten.

Door de verbouwing(en) en aanbouw hebben we iets moois en eigentijds van ons huis en de tuin gemaakt en daarbij het karakter altijd in het oog gehouden. Onzes inziens is dit goed gelukt! Het is een sfeervol en ruim leefhuis met veel lichtinval en met zowel binnen als buiten vrij uitzicht.
Voor ons is het al met al veel te groot geworden allemaal en daarom gaan we afscheid nemen van ons mooie huis en tuin en hopen we dat de nieuwe bewoners er met net zoveel plezier zullen gaan wonen als wij altijd hebben gedaan.

Aan de rand van Siddeburen aan de weg naar Schildmeer en Appingedam staat deze solide, karakteristieke vrijstaande jaren ’30 woning. Het is een ruim en sfeervol pand.
Door de voordeur en hal kom je in een zeer ruime woonkamer met veel lichtinval. Het achterhuis bestaat uit een grote, gezellige woonkeuken, kantoorruimte, ruime bijkeuken met veel vaste kastruimte en toilet. De woning beschikt over 6 slaapkamers en kan dus prima een groot gezin herbergen.
De woning is aan de buitenrand van Siddeburen gelegen met uitzicht over de landerijen. Het contact met buiten wordt vanuit de woonkeuken versterkt door de openslaande deuren naar het achter de woning gelegen fraai aangelegde terras, een ruime terrasoverkapping met gemetselde haard en een buitenkeuken.

Doordat de woning aan de rand van het dorp is gelegen zijn de benodigde voorzieningen, zoals supermarkt, slager, bakker, huisartsen en scholen om de hoek gelegen. Siddeburen is een relatief klein dorp waarbij het voorzieningenniveau al jaren goed op peil is. Het kenmerkt zich als een sociaal en vriendelijk dorp. Daarnaast is het zeer gunstig gelegen ten opzichte van de uitvalswegen richting Groningen, Duitse grens, Assen of Delfzijl.

Wees welkom om dit fijne huis te komen bekijken!
Begane grond
Hal/entree met fraaie trapopgang naar de verdieping met authentieke elementen zoals glas-in-lood; ruime L-vormige woonkamer, aan de voorzijde van de woning gelegen, met uitzicht over de Damsterweg en de voortuin; toegang tot de ruime kelder; kantoor; ruime woonkeuken voorzien van nette hoekopstelling met alle denkbare apparatuur zoals een 6-pits Boretti fornuis, afzuiging, koeler, vaatwasser en hardstenen blad. In de keuken is vloerverwarming aanwezig welke doorloopt tot en met de bijkeuken. Deze bijkeuken is voorzien van een vernieuwde meterkast, witgoedaansluiting, toiletruimte, kastenwand en cv-opstelling (Remeha ketel uit 2019 in eigendom)

Eerste verdieping
Overloop welke toegang biedt tot 5 ruime slaapkamers. Daarnaast treft u op de verdieping de ruim bemeten badkamer voorzien van wastafelmeubel, ligbad en douche aan. Ook is er op de verdieping nog een separate toiletruimte.

Tweede verdieping
Middels een vaste trap is er toegang tot de ruime zolderverdieping met meerdere dakramen. Hier bevindt zich de overloop en een zolderkamer.

Tuin
Fraai aangelegde tuin, rondom gelegen.

Details
- Nagenoeg volledig voorzien van isolerende beglazing
- Verwarming middels CV en vloerverwarming
- Ruime garage met geïsoleerde zolder
- Vrijstaande houten schuur
- Terrasoverkapping met gemetselde haard en buitenkeuken
- Oprit biedt ruimte voor meerdere auto’s
- 16 zonnepanelen
- Karakteristiek woonhuis aan de rand van het dorp
- Landelijker wonen wordt ’t niet

Lees meer

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
24 mei 2024
Verkoopdatum
24 juli 2024
Looptijd
2 maanden

Kenmerken

Overdracht

Prijs per m2
€ 3.382
Aangeboden sinds
24 mei 2024
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort woonhuis
Eengezinswoning, vrijstaande woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1930
Soort dak
Samengesteld dak
Staat van onderhouden binnen
Uitstekend
Staat van onderhouden buiten
Uitstekend

Oppervlakte en inhoud

Perceeloppervlakte
910 m2
Inhoud van de woning
732 m3
Oppervlakte externe bergruimte
59 m2
Oppervlakte gebouwgebonden buitenruimten
23 m2
Oppervlakte overige inpandige ruimten
6 m2

Indeling

Aantal kamers
8
Aantal slaapkamers
7
Aantal woonlagen
3
Voorzieningen
Tuin, schuur/berging, kabel-tv, glasvezel, dakraam

Buitenruimte

Balkon
Nee
Schuur/berging
Ja

Maandlasten berekenen

De maandlasten voor je woning bestaan uit meer dan alleen de hypotheeklasten. Hieronder vind je een overzicht van de bijkomende kosten en lasten. Zo weet je precies wat je huis per maand gaat kosten. En met de handige vergelijkers kun je ook nog eens snel de beste deals sluiten!

  • Kaart
  • Streetview