Verkocht

Buorren 22 9012 DH Raerd

176m2
Wonen
7
Kamers
217m2
Perceel
1880
Bouwjaar
Karakteristiek | Levensloopbestendig | Royaal | Veelzijdig | Gezinswoning

Zeer centraal in Friesland gelegen staat deze sfeervolle, karakteristieke gezinswoning aan de Buorren 22 in Raerd. Laat je verrassen door het royale woonoppervlakte van 176 m2, wat is ontstaan door het slim samenvoegen van drie verschillende huizen. Daarbij is door de jaren heen het nodige gedaan aan verbouwing en verduurzaming, met als resultaat een zeer sfeervolle gezinswoning die voldoet aan de eisen van modern wooncomfort. Het beste van twee werelden! De afmetingen en indeling van de woning maken het een veelzijdig geheel, of je nu veel hobby's hebt, een groot gezin, levensloopbestendig of zelfs kangoeroewonen, het kan hier allemaal. Plan een bezichtiging en ervaar het zelf!
Begane grond
We nemen je graag mee door de woning. De woonkeuken achter de gevel van Buorren 22 biedt een prachtig uitzicht op de Laurentiuskerk en het historische dorpscentrum en heeft in het verleden dienst gedaan als het lokale postkantoor. Het aangrenzende terras aan de straatkant is ideaal voor een kop koffie in de ochtendzon. De vernieuwde keuken (2020) combineert een klassieke uitstraling met modern comfort en is volledig uitgerust. Aan duurzaamheid is hier gedacht met een geïsoleerde betonvloer en vloerverwarming Via de woonkeuken betreedt u de hal, waar zich de badkamer en het toilet bevinden. De badkamer is compleet met douche, wastafel en ligbad. Ook de voordeur en de trapopgang zijn hier te vinden.

Aan de rechterkant van de hal bevindt zich de royale woonkamer achter de gevel van voormalig nummer 20, de voormalige kruidenier. Hier zorgt een houtkachel voor heerlijke warmte en sfeer. Vanuit de woonkamer is er toegang tot de knusse achtertuin op het zuidwesten. Hier is het tot in de late uurtjes heerlijk toeven. Vanuit de hal de andere kant op vindt u de ouderslaapkamer, voorzien van openslaande deuren naar de tuin, bijkeuken en trapopgang naar de zolder die thans in gebruik is als kantoorruimte. Tot slot biedt deze slaapkamer toegang tot de royale berging.


Eerste verdieping
Via de overloop op de verdieping zijn alle vertrekken eenvoudig bereikbaar. Deze ruimte biedt zelfs de mogelijkheid om te dienen als game- of hobbyruimte. De verdieping biedt u vier slaapkamers,twee aan de straat- en twee aan de achterzijde. Ook is er een tweede badkamer (2022), compleet met douche, toilet en wastafel. Met deze indeling biedt de verdieping zowel comfortabele leefruimtes als functionele voorzieningen voor het hele gezin.

Tuin
's Ochtends is het aan straatzijde genieten van de zonsopkomst vanachter de Laurentiuskerk. Daarnaast biedt de knusse achtertuin op het zuidwesten een heerlijke plek om te ontspannen en van de zon te genieten. De tuin is voorzien van een handige achterom via de steeg.

Details
Nog eens op een rij
- Karakteristiek;
- Bouwjaren circa 1880 en 1920;
- Maar liefst 176m2 woonoppervlak;
- Levensloopbestendig;
- Vrijstaand;
- Veelzijdig;
- Rijke historie;
- 5 tot 6 slaapkamers;
- Moderne, klassieke keuken met inbouwapparatuur (2020)
- Vernieuwd sanitair en nieuwe tweede badkamer (2022)
- Airconditioning
- Energielabel C
- 8 zonnepanelen;
- Nagenoeg geheel voorzien van HR++ beglazing;
- Nabij uitvalswegen A7 en A32. Grotere plaatsen als Leeuwarden (15 minuten), Sneek (15 minuten) en Heerenveen (20 minuten) op steenworp afstand. Binnen vijf kwartier staat u in de Randstad.
- en nog veel meer!

Maak een afspraak voor een bezichtiging en overtuig uzelf van de mogelijkheden die de Buorren 22 u biedt!

Lees meer

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
21 mei 2024
Verkoopdatum
4 juli 2024
Looptijd
één maand

Kenmerken

Overdracht

Prijs per m2
€ 2.210
Aangeboden sinds
21 mei 2024
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort woonhuis
Eengezinswoning, vrijstaande woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1880
Soort dak
Samengesteld dak
Staat van onderhouden binnen
Goed
Staat van onderhouden buiten
Goed

Oppervlakte en inhoud

Perceeloppervlakte
217 m2
Inhoud van de woning
713 m3
Oppervlakte overige inpandige ruimten
13 m2

Indeling

Aantal kamers
7
Aantal slaapkamers
5
Aantal woonlagen
2
Voorzieningen
Tuin, schuur/berging, ventilatie, kabel-tv, glasvezel, buitenzonwering, rookkanaal, dakraam

Buitenruimte

Balkon
Nee
Schuur/berging
Ja

Maandlasten berekenen

De maandlasten voor je woning bestaan uit meer dan alleen de hypotheeklasten. Hieronder vind je een overzicht van de bijkomende kosten en lasten. Zo weet je precies wat je huis per maand gaat kosten. En met de handige vergelijkers kun je ook nog eens snel de beste deals sluiten!

  • Kaart
  • Streetview