Bovenkerkweg 1 3417 TA Montfoort

161m2
Wonen
5
Kamers
296m2
Perceel
Bouwjaar
Wat een plaatje van een huis... ! Deze oorspronkelijk in ca. 1920 gebouwde woning is in 2016 geheel verbouwd. En dat is met heel veel liefde en smaak gedaan door de huidige bewoners. Werkelijk alles is in 2016 vernieuwd. En daarbij is de achterzijde van de woning over de volle breedte uitgebouwd en is er ook een hele praktische kelder geplaatst. Hier is een prachtig mooie werkruimte ontstaan. De afwerking van de gehele woning is zoals gezegd zeer smaakvol en met mooie materialen gedaan. Dat ervaar je direct zodra je binnenstapt.

De woning ligt dichtbij het centrum van Montfoort. Hier tref je de winkels en de gezellige horeca. Montfoort ligt op slechts 17 km van het centrum van Utrecht en ca. 8 km van Woerden. Er is een uitstekende busverbinding met Utrecht, waarvan de halte op ca. 50 meter bij de woning vandaan is. De A2 en A12 liggen op slechts 5 autominuten. Montfoort heeft veel voorzieningen. Er zijn o.a. de nodige sportverenigingen, basis- en voortgezet onderwijs op loopafstand, en een gezondheidscentrum. En er worden door het jaar heen de nodige evenementen georganiseerd.

Is Montfoort dus al een fijne plek om te worden, dat is deze woning helemaal. Bel ons voor een afspraak en wij laten je graag zien wat dit huis te bieden heeft.
Begane grond
Bij binnenkomst in de hal valt direct het fraaie behang en de mooie leisteen vloer op. Hier bevindt zich de meterkast, toiletruimte en trapopgang naar de 1e verdieping. Vanuit de hal kom je in de grote leefkeuken voorzien van fraai kookeiland met keramisch keukenblad. De keuken heeft diverse inbouwapparatuur, zoals een inductiekookplaat met plafond afzuigunit, koel/vriescombinatie, combi oven, vaatwasser en een ingebouwde Nespresso koffiemachine. De stalen pui met glas geeft vanuit de keuken al doorkijk naar de woonkamer en de achtertuin. De zeer praktische bijkeuken is voorzien van een strakke vaste kastenwand met de opstelplaats voor de wasmachine en droger. Verder is hier ook de opstelplaats van de gasgestookte cv ketel, de elektrische cv ketel, de boiler en de omvormer van de zonnepanelen.

Door de grote glazen deuren loop je vanuit de keuken naar de woonkamer, die grenst aan de achtertuin. De woonkamer heeft een mooie houten vloer en een sfeervolle roomdivider waarin de gashaard is verwerkt. De lange lichtstraat zorgt voor veel daglicht in de kamer. De grote glazen achterpui bestaat uit z.g. harmonica deuren en kan in zijn geheel worden open geschoven. De grote verrassing bevindt zich hier onder de grond, via de trap loop je naar de in 2016 geplaatste kelder waarin een mooie werkruimte is gecreëerd. Het geplaatste langwerpige venster zorg voor het nodige daglicht. Eventueel zou deze ruimte ook als slaapkamer dienst kunnen doen.

Eerste verdieping
Op deze verdieping tref je de 3 slaapkamers, badkamer en aparte toiletruimte. De slaapkamers zijn allen voorzien van airco. Wat verder opvalt is dat de bewoners voor gekozen hebben om de kamers open gewerkt te houden tot het dak. Dit geeft zicht op de originele balken en heeft uiteraard ook een ruimtelijk effect. De grote ouderslaapkamer ligt aan de achterzijde en heeft mooie op maat gemaakte inbouwkasten. De badkamer is ook weer een voorbeeld van de fraaie en kwalitatieve afwerking van deze woning. Het grote design ligbad, de inloopdouche, de lichte afwerking en ook weer de ruimte naar de kap toe maken dit tot een zeer fraaie badkamer. En uiteraard is de vloer voorzien van vloerverwarming. Leuk en praktisch detail is nog dat zich in de werkkast op de overloop een stortkoker bevindt voor de was. Die valt in de bijkeuken in de daarvoor (weg gewerkte ) wasmand.

Tuin
De beschutte achtertuin met veel privacy ligt op het Oosten en biedt voldoende zitruimte. De gezellige overkapping zorgt ervoor dat je ook bij een klein buitje nog lekker droog kunt zitten. De tuin is voor het grootste deel voorzien van sierbestrating. De tuin is via de achterzijde ook te bereiken door de brandgang die tot de woning loopt.

Details
- In 2016 volledig verbouwd en voorzien van isolatie
- Voorzien van 8 zonnepanelen
- HR ++ glas
- Begane grond volledig voorzien van vloerverwarming
- Voorzijde voorzien van markiezen
- Slaapkamers voorzien van horren en airco's.

Lees meer

Kenmerken

Overdracht

Prijs per m2
€ 4.876
Aangeboden sinds
2 mei 2024
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort woonhuis
Eengezinswoning, vrijstaande woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar

Oppervlakte en inhoud

Perceeloppervlakte
296 m2
Inhoud van de woning
425 m3
Oppervlakte externe bergruimte
5 m2

Indeling

Aantal kamers
5
Aantal slaapkamers
4
Aantal woonlagen
2
Voorzieningen
Tuin, schuur/berging

Buitenruimte

Balkon
Nee
Schuur/berging
Ja

Maandlasten berekenen

De maandlasten voor je woning bestaan uit meer dan alleen de hypotheeklasten. Hieronder vind je een overzicht van de bijkomende kosten en lasten. Zo weet je precies wat je huis per maand gaat kosten. En met de handige vergelijkers kun je ook nog eens snel de beste deals sluiten!

  • Kaart
  • Streetview