In het natuurgebied “Weerribben-Wieden”, aan vaarwater, is deze vrijstaande woning gelegen op een perceel van 1.133m2. De woning beschikt over een woonkamer, keuken, bijkeuken, 4 slaapkamers en een badkamer. De tuin, gelegen rondom de woning, is voorzien van een grote garage, een houten berging en een oprit. De woning heeft een woonoppervlakte van ca.116m2.
Begane grond Entree / hal met meterkast, toilet en 3 slaapkamers. De woonkamer beschikt over uitzicht over het vaarwater, een gashaard en een tuindeur. De keuken is voorzien van een gevelkachel, keukenblok, afzuigkap en een gasaansluiting voor een kookplaat. De bijkeuken beschikt over een trapopgang en een tuindeur. De badkamer, bereikbaar via de hal, heeft een douche en een wastafel.
Eerste verdieping Een ruime zolder met een slaapkamer.
Tuin De tuin, grenzend aan doorgaand vaarwater, is gelegen rondom de woning en voorzien van een grote garage met een aangebouwde houten berging. Voor de garage is een oprit met parkeergelegenheid voor meerdere auto’s.
Details Bijzonderheden/resumé:
- de woning is gelegen aan vaarwater in het natuurgebied “Weerribben-Wieden”;
- de woning is voorzien van een woonkamer met tuindeur en gashaard;
- de woning is voorzien van een keuken met een gevelkachel en een keukenblok;
- de woning is voorzien van 4 slaapkamers, één kamer beschikt over een gashaard;
- de woning is voorzien van een tuin met grote garage en aangebouwde berging.
Kalenberg
Kalenberg is een dorpje in Nationaal Park “Weerribben-Wieden” in de kop van Overijssel. Rust, riet en water staan hier centraal. Kalenberg telt ongeveer 550 inwoners en behoort tot de gemeente Steenwijkerland.
Het dorpje werd gesticht in 1313 als Calumburg. Er wordt gezegd dat de naam van het dorp is bedacht door vluchtelingen en horigen uit een gelijknamige buurtschap bij Hoogeveen die in dit ontoegankelijke gebied hun vrijheid zochten. Later veranderde de naam in Kaleberghe (1323), Callenburgh (1702), Calenburg (1717) en Calemberg (1815) waaruit de naam Kalenberg kwam. Na de turfgraverij gingen de Kalenbergers zich richten op de visserij, veehouderij en de rietteelt. Kalenberger riet is nog steeds een gewild bouwmateriaal voor het dekken van daken
De oostelijke kant van het dorp is bereikbaar via een smalle doodlopende weg. De westelijke kant uitsluitend via een fietspad met een groot aantal bruggetjes. Door het dorp loopt De Kalenberger Gracht, de doorgaande vaarroute van het gebied rond Giethoorn met de Friese meren.
Lees meer