Verkocht

Houtzaagmolen 119 1622 HK Hoorn

113m2
Wonen
5
Kamers
138m2
Perceel
1979
Bouwjaar
Richtprijs: € 350.000,- k.k.

Locatie, locatie, locatie…..wat een mooie plek om te wonen! Deze goed onderhouden hoekwoning met energielabel A ligt aan de voet van de dijk met zicht op Gemeentegroen en zonder verkeer voor de deur. De woning bevindt zich tevens op loopafstand van het stadsstrand aan het Markermeer, de binnenstad, winkelcentrum en nabij uitvalswegen (A7) en scholen.
De woning heeft een tuingerichte living met de tuin op het westen, eenvoudige keuken, 4 ruime slaapkamers, een royale badkamer, kunststof kozijnen,
11 zonnepanelen en in 2023 zijn de geïsoleerde gevels opnieuw gevoegd. Kortom, een ruime woning op een prachtplek!

Entree
De voortuin is geheel bestraat met toegang tot de zijentree met keraliet gevelbekleding en kunststof boeideel. De duo voordeur, ook wel boerderijdeur genoemd, bestaat uit 2 delen die los van elkaar geopend kunnen worden. Ideaal bij heel warm weer. Naast de voordeur een buitenkraan.
De kruipruimte bevindt zich achter de voordeur met Tonson vloerisolatie.
Er is een diepe vaste kast die als garderobekast of extra bergruimte gebruikt kan worden. Het toilet heeft licht betegelde wanden en dito vloer, er is een wandcloset, hoekfonteintje, elektrische verwarmingselement en een klapraam met kunststof kozijn. De ruime hal heeft een tegelvloer en een paneeldeur met facet geslepen glas geeft toegang tot de living.

Living
Royale tuingerichte living waar de tegelvloer vanuit de hal is doorgelegd. De wanden zijn deels behangen en voorzien van steenstrips en het plafond is gestuukt. Ook de living heeft veel lichtinval mede vanwege het zijraam, uitgevoerd in een kunststof kozijn met een draai/kiepfunctie en hor alsmede het grote raam naast de schuifpui met een ventilatierooster.
De ruime tussenhal kan desgewenst worden weggehaald waardoor u meer ruimte in de living krijgt. In de tussenhal is een diepe trapkast en de trapopgang naar de slaapverdieping.

Keuken
Vanuit de keuken heeft u zicht op veel Gemeentegroen en de dijk.
Er is hier veel lichtinval vanwege een grote raampartij met kunststof kozijn en ventilatierooster. De gedateerde maar nette keuken is in een hoekopstelling geplaatst met veel kastruimte en bovenkastjes met bladverlichting. Veel werkblad met 1½ spoelbak en diverse inbouwapparatuur, zoals: een 4 pits gaskomfoor, de oven is defect, afzuigkap in de schouw, tafelmodel koelkast en de magnetron die is weggewerkt in de achterwand.

Tuin
Zonnig gelegen tuin op het westen met veel privacy. De tuin met een achterom is geheel bestraat dus vrijwel geen onderhoud, wat betekent dat u gelijk van het zonnetje kan genieten als die zich laat zien. Vanwege de gunstige ligging is de zon vrijwel de hele dag aanwezig in deze tuin. Wordt het te warm, dan kunt u het elektrisch te bedienen zonnescherm uitzetten. Met zicht op veel groen en de dijk is het een feest om in deze tuin te zitten. Achterin de tuin staat een stenen en geïsoleerde berging met verlichting, stopcontacten en een wegzetzoldertje.

1e Verdieping
Overloop met zeil op de betonnen verdiepingsvloer.
1e Slaapkamer achterzijde – de ruime kamer heeft een laminaatvloer, de wanden zijn behangen, een zijraam in een kunststof kozijn heeft vrij zicht op de dijk en een dakraam in de schuine wand.
2e Slaapkamer achterzijde – ruime kamer met een groot dakraam, laminaatvloer en de wanden zijn behangen. Oorspronkelijk was er één grote kamer aan de achterzijde waar een wand tussen is geplaatst waardoor er nu evengoed 2 ruime kamers zijn.
3e Slaapkamer voorzijde – ruime kamer met recht opgetrokken wanden, laminaatvloer, een draai/kiepdeur met hor in kunststof uitgevoerd en een groot zijraam.

Badkamer
Royale badkamer met licht betegelde wanden en vloer. Lichtinval en natuurlijke ventilatie middels een raam in een kunststof kozijn met een ventilatierooster.
Naast de douchehoek treft u hier een designradiator, wastafel met kolom en plateau, spiegel met verlichting en een 2e wandcloset. Er is ook een wasmachineaansluiting in de badkamer.

2e Verdieping
Open vaste trap naar de verdieping met een betonnen verdiepingsvloer. Er ligt een laminaatvloer en de wanden zijn behangen. Op de voorzolder is bergruimte achter het knieschot, een draai/kiepraam met hor in kunststof kozijn en een grote berging met de cv installatie, centraal afzuigsysteem, plek voor de wasmachine en ook hier bergruimte achter het knieschot.
4e Slaapkamer – royale kamer waar een laminaatvloer is gelegd, bergruimte achter het knieschot, raampartij met kunststof kozijn voorzien van een draai/kiepraam en 2 vaste ramen (het is hier ook mogelijk om een dakkapel te plaatsen voor nog meer ruimte) met zicht op het Markermeer en het wandelgebied langs de dijk. Het plafond is bekleed met kunststof schrootjes.

Bijzonderheden:
- NIET BEWONERS CLAUSULE
- 11 Zonnepanelen in 2022 in eigendom geplaatst, zit nog garantie op tot april 2047
- Geen verkeer voor de deur
- In 2019 zijn de kunststof kozijnen met dubbel glas geplaatst
- Stadsstrand en Markermeer op loopafstand achter de dijk
- In 2020 zijn de gevels geïsoleerd, materiaal onbekend
- In 2021 zijn de dakgoten vernieuwd met aluminium
- In 2021 is de schoorsteen opnieuw bekleed
- In 2023 zijn de gevels opnieuw gevoegd
- Betonnen verdiepingsvloeren
Lees meer

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
11 juni 2024
Verkoopdatum
26 juli 2024
Looptijd
één maand

Kenmerken

Overdracht

Prijs per m2
€ 3.097
Aangeboden sinds
11 juni 2024
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort woonhuis
Eengezinswoning, hoek woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1979
Soort dak
Zadeldak
Staat van onderhouden binnen
Goed
Staat van onderhouden buiten
Goed

Oppervlakte en inhoud

Perceeloppervlakte
138 m2
Inhoud van de woning
400 m3
Oppervlakte externe bergruimte
6 m2

Indeling

Aantal kamers
5
Aantal slaapkamers
4
Aantal woonlagen
3
Voorzieningen
Tuin, schuur/berging, ventilatie, kabel-tv, schuifpui, dakraam

Buitenruimte

Balkon
Nee
Schuur/berging
Ja

Maandlasten berekenen

De maandlasten voor je woning bestaan uit meer dan alleen de hypotheeklasten. Hieronder vind je een overzicht van de bijkomende kosten en lasten. Zo weet je precies wat je huis per maand gaat kosten. En met de handige vergelijkers kun je ook nog eens snel de beste deals sluiten!

  • Kaart
  • Streetview