Verkocht OV

Wânswerterdyk 1 9111 HD Burdaard

82m2
Wonen
4
Kamers
135m2
Perceel
1930
Bouwjaar
Deze degelijk gebouwde, vrijstaande jaren 30 woning, staat midden in het gezellige en levendige watersportdorp Burdaard. De woning dient gemoderniseerd te worden, maar is al wel geheel voorzien van kunststof raamkozijnen en heeft nog vele authentieke details zoals balkenplafonds, paneeldeuren, glas-in-lood ramen en schuifdeuren, etc. Voor handige starters is hier zeker wat moois van te maken en is dit een unieke kans.
Begane grond
Entree; hal met meterkast en trapopgang naar verdieping; kamer en suite met glas in lood schuifdeuren; dichte keuken met kelderkast; bijkeuken met toiletruimte voorzien van hangcloset en fonteintje; achterdeur naar buiten.

Eerste verdieping
Overloop met vaste kastruimte en een vlizotrap naar de ruime zolderberging; drie slaapkamers, waarvan één met vaste kast; badkamer met toilet.

Tweede verdieping
Middels vlizotrap bereikbare zolderberging met topgevel venster.

Tuin
Er is een kleine tuin rondom de woning, het grootste deel concentreert zich aan de voor- en achterzijde.

Details
- constructief degelijk gebouwde jaren 30 woning
- geheel voorzien van kunststof raamkozijnen
- veel mooie authentieke details
- verwarming middels gaskachels en een elektrische kachel
- woning is niet geïsoleerd
- van binnen dient de woning gemoderniseerd te worden
- gelegen op een steenworp afstand van vis-, vaar- en zwemwater

Burdaard is een dorp in de gemeente Noardeast-Fryslân, met inmiddels bijna 1200 inwoners. De Dokkumer Ee verbindt Burdaard via open bruggen met Dokkum, het Lauwersmeergebied, de Waddenzee, Leeuwarden, Harlingen en het Friese merengebied. In de zomermaanden passeren rond de 12.000 schepen Burdaard die ook kunnen overnachten in de passantenhaven met minicamping. Mocht er weer eens een Elfstedentocht komen, dan schaatsen de deelnemers tweemaal door het centrum van het dorp. De route langs het water is ook zeer populair bij wandelaars en fietsers. Het dorp heeft vele voorzieningen. Zo is er een basisschool en een kinderdagverblijf, een snackbar, een café-restaurant met hotelkamers, diverse winkels, een museum en nog veel meer. Het dorp heeft ook een eigen huisarts met een apotheek. Er is een actief verenigingsleven en er zijn vele mogelijkheden om te sporten. Opvallend in het dorp is de imposante molen De Zwaluw, de hoogste molen van Friesland. De molen wordt nog dagelijks gebruikt en ook de naastgelegen houtzagerij is regelmatig in werking.

Een herstructureringsplan van het dorp Burdaard, welke inmiddels voor het grootste deel is voltooid, heeft het dorp een belangrijke impuls gegeven op het gebied van de leefbaarheid, lokale economie en het voorzieningenniveau. Nieuwe huurwoningen en starterswoningen, een nieuwe basisschool, een multifunctioneel centrum met theater en zwembad, een nieuw sportcomplex met tennisbanen, uitbreiding van de haven met camping, een recreatiepark met woningen aan het water, enz. Kortom, een dorp om u tijdens al uw levensfasen thuis te voelen.
Leeuwarden ligt op ca. 17 km, u bent in 25 autominuten in het centrum van Leeuwarden, en Dokkum op ca. 9 km. Groningen bereikt u in ca. 50 autominuten en Drachten in ca. 30 minuten. Werelderfgoed De Waddenzee ligt hemelsbreed op ca. 8 km en de veerboot naar Ameland op ca. 15 km. En op 15 autominuten bevindt zich een prachtige 18-holes golfbaan, De Groene Ster.

LET OP:
De woning wordt verkocht onder de conditie "as is, where is". Dat betekent dat koper het verkochte aanvaardt in de toestand waarin het verkochte zich ten tijde van de koop bevindt (juridisch, fiscaal, technisch) en verkoper geen garanties geeft met betrekking tot het verkochte. In afwijking van artikel 7:17 lid 1 en 2 van het Burgerlijk Wetboek komt het geheel of ten dele ontbreken van één of meer eigenschappen van de onroerende zaak voor normaal en bijzonder gebruik en het eventueel anderszins niet-beantwoorden van de zaak aan de overeenkomst voor rekening en risico van koper.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze verkopende makelaar van dit object, dhr. Jan Koning.

**AANVRAGEN VOOR BEZICHTIGINGEN BIJ VOORKEUR VIA FUNDA.NL OF ONZE EIGEN WEBSITE**

Lees meer

Kenmerken

Overdracht

Prijs per m2
€ 2.427
Aangeboden sinds
24 april 2024
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort woonhuis
Eengezinswoning, vrijstaande woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1930
Soort dak
Zadeldak
Staat van onderhouden binnen
Redelijk
Staat van onderhouden buiten
Redelijk

Oppervlakte en inhoud

Perceeloppervlakte
135 m2
Inhoud van de woning
361 m3
Oppervlakte overige inpandige ruimten
6 m2

Indeling

Aantal kamers
4
Aantal slaapkamers
3
Aantal woonlagen
2
Voorzieningen

Buitenruimte

Balkon
Nee
Schuur/berging
Nee

Maandlasten berekenen

De maandlasten voor je woning bestaan uit meer dan alleen de hypotheeklasten. Hieronder vind je een overzicht van de bijkomende kosten en lasten. Zo weet je precies wat je huis per maand gaat kosten. En met de handige vergelijkers kun je ook nog eens snel de beste deals sluiten!

  • Kaart
  • Streetview