Wilhelminastraat 41 8561 AB Balk

76m2
Wonen
3
Kamers
319m2
Perceel
1929
Bouwjaar
Deze vrijstaande woning met diepe tuin staat op een perceel van 319 m2 op loopafstand van het centrum van Balk. De woning is uitermate geschikt voor diegene die een woning zoekt waar je helemaal je eigen stempel op kunt drukken. De woning is voorzien van centrale verwarming en heeft deels dubbele beglazing. De badkamer bevindt zich op de begane grond, op de verdieping zijn 2 slaapkamers. De ca. 32 m. diepe fraai aangelegde achtertuin is gelegen op het zuidwesten, er staat nog een vrijstaande schuur van ca. 5,40x2,61 m. en de tuin is ook bereikbaar via een achterom.
De woning is toe aan een upgrade maar de uitstraling aan de buitenkant is er al, steek jij de handjes uit de mouwen en maak jij ook van de binnenkant jouw nieuwe moderne thuis?
Begane grond
We betreden deze knusse woning via de voordeur en komen in de hal met meterkast, trapopgang en kelder, lopen we rechtdoor dan komen we in de keuken met nostalgische rechte keukenopstelling met gaskookplaat en afzuigkap. Links van de keuken is de woonkamer en achter de keuken bevindt zich de bijkeuken met inbouwkast en cv-installatie, tevens toegangsdeur naar de diepe achtertuin. Achter de bijkeuken is de badkamer met ligbad, toilet, wastafel en aansluiting voor de wasmachine.

Eerste verdieping
Overloop welke toegang geeft tot de 2 slaapkamers, elk met inbouwkasten.

Tweede verdieping
Bergzolder.

Details
De woning is traditioneel gebouwd in 1929 en is licht geïsoleerd, er is deels dubbele beglazing (begane grond + slaapkamer voorzijde ) in houten kozijnen. De woning wordt verwarmd d.m.v. centrale verwarming, de HR-combiketel is van 2019 en wordt gehuurd. De begane grondvloer is van beton, de verdiepingsvloer is een houten vloer. De woning heeft energielabel G.

De Wilhelminastraat 41 in het kort:
- vrijstaande woning
- 319 m2 perceeloppervlakte
- 76 m2 woonoppervlakte
- vrijstaande houten schuur
- diepe achtertuin met achterom
- 2 slaapkamers
- centrale verwarming
- toe aan een upgrade
- op loopafstand van centrum en supermarkten

Wil je meer weten over het mooie Friese dorp Balk lees dan hier verder.

Balk ligt in de gemeente De Fryske Marren tussen Harich en Wijckel en telt ca. 4.000 inwoners. Balk dankt zijn ontstaan door de handel tussen Wijckel en Harich dat bij een balk over de Luts plaats vond. Op de plaats waar het pad via een balk over het water leidde, kwam er steeds meer leven in de brouwerij. Daar ontstond “vlecke Balk” aan het begin van zijn ontwikkeling sinds ongeveer 1486. De balk is later vervangen door een brug.

Balk wordt steeds meer een watersportdorp, het ligt aan het Slotermeer en door het dorp stroomt het water de Luts, waar prachtige kanotochten gemaakt kunnen worden. Maar ook zeilscholen zijn hier aanwezig en ook kun je er een sloep huren. In de zomermaanden zijn er de Lutskedagen, deze gezellige braderieën vinden plaats rondom de Luts in het centrum. Tevens is in augustus de feestweek van Balk met onder andere een kermis en gondelvaart. In de wintermaanden wordt er vanuit Balk op het Slotermeer om de Berenburgcup gezeild. Deze cup gaat over het Slotermeer en start vanuit Balk.

Balk is een heel levendig dorp en beschikt over een gezellig historisch centrum, er zijn uitgebreide voorzieningen aanwezig. In Balk vind je 3 grote supermarkten zoals de Plus, Poeisz en Lidl en is het winkelaanbod heel uitgebreid, er is een Hema, Blokker, Kruidvat, Top1Toys, cadeauwinkels, kledingwinkels, bouwmarkten enz. Ook op horecagebied is Balk goed vertegenwoordigt, er zijn meerdere restaurants en cafés. Er zijn enkele basisscholen en voor het voortgezet onderwijs kun je ook in Balk terecht.

Gaasterland staat bekend om haar bos– en waterrijke woonomgeving, pittoreske plaatsjes, ruimte en natuurschoon. Dit alles maakt het gebied geliefd om te wonen, werken en recreëren. Op korte afstand (±5 km.) is een 9-holes golfbaan aanwezig. Ook zijn er in Gaasterland uitgebreide fiets– en wandelroutes en tal van watersportvoorzieningen, zoals een jachthaven aan de rand van Balk, er is zelfs een strandje. Natuurliefhebbers en watersporters zullen zich hier als een vis in het water voelen! Daarbij komt nog de gunstige ligging van het gebied nabij Lemmer met uitvalswegen richting de Randstad (A6).

Ben je ook zo enthousiast over Balk en omgeving, aarzel niet en bel ons dan meteen om een afspraak te maken om de woning te bezichtigen.



Lees meer

Kenmerken

Overdracht

Prijs per m2
€ 3.882
Aangeboden sinds
31 mei 2024
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort woonhuis
Eengezinswoning, vrijstaande woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1929
Soort dak
Zadeldak
Staat van onderhouden binnen
Redelijk
Staat van onderhouden buiten
Redelijk

Oppervlakte en inhoud

Perceeloppervlakte
319 m2
Inhoud van de woning
225 m3
Oppervlakte externe bergruimte
14 m2
Oppervlakte overige inpandige ruimten
2 m2

Indeling

Aantal kamers
3
Aantal slaapkamers
2
Aantal woonlagen
2
Voorzieningen
Tuin, schuur/berging, glasvezel, buitenzonwering, dakraam

Buitenruimte

Balkon
Nee
Schuur/berging
Ja

Maandlasten berekenen

De maandlasten voor je woning bestaan uit meer dan alleen de hypotheeklasten. Hieronder vind je een overzicht van de bijkomende kosten en lasten. Zo weet je precies wat je huis per maand gaat kosten. En met de handige vergelijkers kun je ook nog eens snel de beste deals sluiten!

  • Kaart
  • Streetview