Verkocht

Tweede Anjeliersdwarsstraat 11 1015 NS Amsterdam

117m2
Wonen
5
Kamers
42m2
Perceel
1861
Bouwjaar
*ENGLISH TEXT BELOW*

Heerlijk wonen in een heel en uniek pand, om de hoek van de Westerstraat, in de geliefde Jordaan; een van de oudste stadswijken van Amsterdam. Dit fijne en gezellige voormalige winkel/woonhuis van circa 117 m2 bestaat uit vier woonlagen. In 2008 is het huis verbouwd en heeft er funderingsherstel plaatsgevonden. In 2018 heeft de huidige eigenaar een aantal ruimten bouwkundig aangepast en verfraaid, waaronder de twee badkamers. De woning is gelegen op EIGEN GROND.

Speelse open ruimtes met een zeer fraaie lichtinval, een vide en een entresol met houten keuken voorzien van een wit marmeren aanrechtblad, zorgen voor een bijzonder sfeervolle uitstraling. De woning heeft drie ruime slaapkamers. De woonkamer kan vergroot worden door de (huidig als slaapkamer in gebruik zijnde) ruimte aan de achterzijde van het pand op de begane grond hierbij te betrekken.

Grenzend aan de keuken bevindt zich een terrasje op het dak van het naastgelegen pand. Deze buitenruimte behoort uitdrukkelijk niet tot het aangeboden woonhuis, maar wordt door de huidige eigenaar gebruikt. Het gebruik van het terras komt geheel voor rekening en risico van de koper.

Omgeving:
Het woonhuis is gelegen op een prachtige locatie in de zeer gewilde Jordaan in het centrum van Amsterdam. Op een steenworp afstand bevinden zich vele culturele bezienswaardigheden, diverse leuke winkels, wijnhuizen, koffiezaken, galeries, restaurants en cafés. Ook zijn er meerdere speeltuinen, basisscholen en middelbare scholen in de directe omgeving.

Om de hoek in de Westerstraat, op slechts drie minuten lopen, kunt u uitstekend voor de dagelijkse boodschappen terecht. Slenteren over de diverse weekmarkten op de Westerstraat, de Lindengracht en de Noordermarkt met een breed aanbod van uiteenlopende dagverse producten, stoffen en curiosa is zeker een aanrader...

De Tweede Anjeliersdwarsstraat heeft een prachtig uitzicht op de Westertoren. Binnen enkele minuten lopen bent u bij de nabij gelegen grachten. De sfeer van het authentieke Amsterdam is onmiskenbaar.

De woning is bijzonder goed bereikbaar met het openbaar vervoer. In de buurt zijn diverse tram- en busverbindingen te vinden. Het Centraal Station is op 15 minuten fietsafstand gelegen.

De ring (A-10), met aansluitingen op de snelwegen A-4, A-9 en A-2, is per auto zeer goed bereikbaar.

Dichtbij parkeren is mogelijk op de Westerstraat en in de diverse nabij gelegen parkeergarages.
Begane grond
Het pand heeft de entree aan de voorzijde aan de Tweede Anjeliersdwarsstraat.

U komt binnen in de voormalige winkelruimte. Door middel van een paar treden naar beneden komt u in de gezellige woonkamer en de daaraan grenzende slaapkamer met kastenwand en lichtstraat. Vervolgens gaat u een trap op naar de tussenverdieping (eerste verdieping) waar zich een riante woonkeuken met een spoeleiland bevindt en waar ruimte is voor een grote eettafel. Zowel aan de achterkant, de zijkant als in het dak van de keuken zijn ramen gesitueerd, welke voor een mooie lichtinval zorgen. Aan de voorzijde van de eerste verdieping is een studeer- en/of werkhoek gecreëerd.

Op de tweede verdieping bevinden zich een ruime slaapkamer aan de voorzijde, een overloop met vier grote inbouwkasten en aan de achterzijde de badkamer.

Op de derde verdieping zijn een ruime slaapkamer aan de voorzijde en een badkamer aan de achterzijde te vinden. De houten balken in de slaapkamer liggen gedeeltelijk in het zicht op deze verdieping, wat zorgt voor een warme sfeer.

De mogelijkheid tot het realiseren van een dakterras is aanwezig. Vanuit de slaapkamer op de derde verdieping is er een vaste trap naar het dak. Hiertoe dient koper voor zijn rekening en risico een omgevingsvergunning bij de gemeente Amsterdam aan te vragen.

Details
Keuken: bestaande uit een keukenblok met diverse onder- en bovenkasten en een spoeleiland. De keuken is uitgevoerd in hout met een wit marmeren aanrechtblad. In de keuken is diverse inbouw apparatuur aanwezig, te weten; een koelkast met vriezer, een oven, een 5 pits gas-kookplaat en een vaatwasmachine.

Badkamer 2e verdieping: voorzien van regendouche, wastafel en toilet. In deze badkamer is tevens de opstelplaats voor wasmachine en droger te vinden. De wanden zijn tot aan het plafond betegeld met zachtgrijze wandtegels.

Badkamer 3e verdieping: voorzien van een fraai marmeren blad met ingebouwde waskom, ligbad met douche en toilet. De wanden zijn tot aan het plafond betegeld met zachtgrijze wandtegels.

Stoffering: in het gehele appartement ligt een houten vloer. E.e.a. met uitzondering van de overloop op de derde verdieping, waar een wit marmeren vloer ligt. De beide badkamers zijn voorzien van tijdloze grijze vloertegels.

Verwarming en warm water: door middel van een CV combiketel, merk Remeha (2019). Vloerverwarming in de woonkamer en slaapkamer op de begane grond (souterrain) en in de beide badkamers.

Gedeeltelijk dubbele beglazing.

Eigen grond.

Energielabel F.

Notaris: ter keuze van koper binnen de gemeente Amsterdam of Amstelveen.

Aanvaarding: in overleg met verkoper.

In het koopcontract wordt een asbest- en een ouderdomsclausule opgenomen.

Oppervlakte woning: circa 117 m2.

Koper wordt voor het sluiten van de overeenkomst voldoende in de gelegenheid gesteld de maatvoering zelf te (laten) controleren. Verschillen in de opgegeven maat en grootte geven geen der partijen enig recht, zo ook niet op aanpassing van de koopsom. Verkoper en diens makelaar aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid hierin.

Het woonoppervlak GO van circa117 m2 is gemeten door een externe partij conform de branchebrede meetinstructie (BBMI) vastgesteld door NVM, VBO makelaar, VastgoedPRO, NRVT, VNG, Aedes, BAG en de Waarderingskamer.
Een Meetrapport op basis van de branchebrede meetinstructies is aanwezig.

*ENGLISH TEXT*

Lovely living in a charming and unique building, around the corner from the Westerstraat in the beloved Jordaan; one of the oldest neighborhoods of Amsterdam. This fine and cozy house of approximately 117 m2 consists of four floors. In 2008 the house was renovated and foundation repair took place. In 2018, the current owner modernized and embellished the house, including the two bath rooms. Located on PRIVATE LAND.

Open spaces with very nice light, a loft and a mezzanine with a kitchen made out of wood and a marble countertop provide a particularly atmospheric ambiance. The house currently has three bedrooms.

Adjacent to the kitchen is a small terrace on the roof of the adjacent property, this terrace is not part of the house offered for sale, but is only used by the current owner. The use of the terrace is entirely at the expense and risk of the buyer.

Location:
The residential building is located on a beautiful location in the well-known Jordaan area in the center of Amsterdam. In the immediate vicinity are many cultural attractions, several nice stores, wineries, coffee places, galleries, restaurants and cafes. Multiple playgrounds, primary schools and secondary schools can be found in the area.

Around the corner, in the Westerstraat, you can do your daily shopping. Strolling down the various weekly outdoor markets on the Westerstraat, the Lindengracht and the Noordermarkt with a wide variation of fresh products, fabrics and curiosities is definitely recommended.

The Tweede Anjeliersdwarsstraat has a beautiful view of the Westertoren. Within several minutes you will reach the nearby canals. Amsterdam’s authenticity is unmistakably present here.

The property is extremely well serviced by public transportation. Several streetcar and bus lines can be found in the direct surroundings. Central Station is within 15 minutes cycling distance.

The ring road (A-10), with connections to the highways A-4, A-9 and A-2, is easily accessible by car.

Paid parking is available in the immediate vicinity. Parking is close-by and conveniently located on the Westerstraat and in the various nearby parking garages.

Layout:
The property has the entrance at the front of the building at the Tweede Anjeliersdwarsstraat.

You enter the house through the former retail space.

A few steps down take you to the cozy living room and adjacent bedroom with a wardrobe wall and skylight. Up the staircase at the mezzanine is a very spacious kitchen with a kitchen island situated with plenty of room for a large dining table. There are windows at the back and the side of the kitchen, as well as in the roof of the kitchen area, which provide a beautiful light from outside. At the front side of the first floor, a study of work area has been created.

On the second floor you will find a spacious bedroom in the front and a landing with a long built-in wardrobe. The first bathroom with a shower, toilet and space to position the washer and dryer is located at the back of the second floor.

On the third floor, a spacious bedroom can be found at the front of the house. A second bathroom with bath, shower and toilet is positioned at the back. The wooden beams are partially in sight on this floor, creating a cozy and romantic atmosphere.

Particularities:
- Heating and hot water: through a central heating combi boiler, brand Remeha (2019). Floor heating is installed in the living room and bedroom on the ground floor and in both bathrooms.
- Partially double glazing.
- Private land, no leasehold.
- Energy label F.
- Notary: at buyer's choice within the municipality of Amsterdam or Amstelveen.
- Acceptance: in consultation with seller.
- The contract of sale will include an asbestos and age clause.

Measurements:
- Approximately 117m2.
- BBMI measurement certificate is available.

Before the conclusion of the agreement buyer will be given sufficient opportunity to check the dimensions themselves (or have them checked). Differences in the given measurements and sizes do not entitle either party to any right, nor to adjustment of the purchase price. Seller and his broker do not accept any liability in this matter.

Lees meer

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
4 april 2024
Verkoopdatum
24 mei 2024
Looptijd
2 maanden

Kenmerken

Overdracht

Prijs per m2
€ 8.026
Aangeboden sinds
4 april 2024
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort woonhuis
Eengezinswoning, tussen woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1861
Staat van onderhouden binnen
Goed
Staat van onderhouden buiten
Goed

Oppervlakte en inhoud

Perceeloppervlakte
42 m2
Inhoud van de woning
309 m3

Indeling

Aantal kamers
5
Aantal slaapkamers
3
Aantal woonlagen
4
Voorzieningen

Buitenruimte

Balkon
Nee
Schuur/berging
Nee

Maandlasten berekenen

De maandlasten voor je woning bestaan uit meer dan alleen de hypotheeklasten. Hieronder vind je een overzicht van de bijkomende kosten en lasten. Zo weet je precies wat je huis per maand gaat kosten. En met de handige vergelijkers kun je ook nog eens snel de beste deals sluiten!

  • Kaart
  • Streetview