Verkocht OV

Bûterwâl 4 8491 ES Akkrum

151m2
Wonen
6
Kamers
220m2
Perceel
1801
Bouwjaar
** De kijkmomenten zitten vol. Er is op dit moment geen gelegenheid meer de woning te bezichtigen. Indien u op de reservelijst geplaatst wil worden verzoeken we u een bericht te sturen.**

Historisch Pakhuis met eindeloze mogelijkheden!
Stap terug in de tijd en ontdek dit prachtige oude pakhuis gelegen aan de Bûterwâl 4 in het gezellige watersportdorp Akkrum. Met een rijke historie die eeuwen teruggaat, heeft dit voormalige pakhuis verschillende gedaanten gekend. Zo heeft het onder andere een timmerbedrijf en een slagerij gehuisvest. Vanuit het pand geniet je van een schilderachtig uitzicht over de Boorn, ooit een levendige waterweg voor de handel en de skûtsjes die hier aanmeerden.

Het casco van dit beeldbepalende en karakteristieke gebouw verkeert in redelijke staat. Maar met meer dan 150m2 aan woonoppervlakte biedt het pand erg veel mogelijkheden. Zowel binnen als buiten dient het pand compleet gerenoveerd en geïsoleerd te worden. Een uitdaging voor de handige klusser of iemand die niet terugschrikt voor een project met karakter. Het geeft de toekomstige eigenaar de kans het geheel compleet naar eigen wens te moderniseren en tegelijkertijd een stukje geschiedenis te koesteren.

De verkopers hechten veel waarde aan de toekomst van dit bijzondere pand en zoeken daarom kopers die met liefde en respect voor de historie van het gebouw het potentieel ervan willen waarmaken. De voorkeur gaat daarom uit naar kopers die het pand als hun hoofdverblijf willen gaan gebruiken.
Ben jij klaar om dit unieke object nieuw leven in te blazen en je eigen stempel te drukken op dit prachtige stukje van Oud-Akkrum?

De Bûterwâl in Akkrum
Het westelijke deel van de Boarnswâl, gelegen ten zuiden van de Boarn, wordt de Bûterwâl genoemd vanwege de aanwezigheid van de boterwaag die hier tot 1852 gestaan heeft. Op deze locatie werden destijds ook de kaas- en boterpakhuizen gebouwd. Vooral op dinsdag en vrijdag was het er levendig, omdat op die dagen schepen met schapen, lammeren en biggen aanmeerden. Deze waren bestemd voor de exportslachters in Akkrum. (Toponymy fan Akkrum en Nes, door Merten Bakker, 1982) Kijk voor meer historie en prachtige oude foto’s van onder andere de Bûterwâl ook eens op de website van Akkrum ald en nij.
Details
- Direct beschikbaar.
- Het pand wordt opgeleverd 'as is'. Inclusief alle nog aanwezige roerende zaken;
- De 'tussenbouw' is in matige conditie. Sloop hiervan verdiend aanbeveling.
- Er is een beknopte bouwkundige rapportage aanwezig;
- Er is asbest aanwezig. Koper dient ervoor te zorgen dat het op een juiste en veilige manier wordt verwijderd volgens de geldende voorschriften en regelgeving;
- Aangewezen notaris is notariskantoor Mirjam Bos in Grou;
- Ouderdomsclausule- en asbestclausule zullen aan de koopovereenkomst worden toegevoegd.

Lees meer

Kenmerken

Overdracht

Prijs per m2
€ 1.291
Aangeboden sinds
23 april 2024
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
Direct

Bouw

Soort woonhuis
Eengezinswoning, vrijstaande woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1801
Soort dak
Samengesteld dak
Staat van onderhouden binnen
Redelijk
Staat van onderhouden buiten
Redelijk

Oppervlakte en inhoud

Perceeloppervlakte
220 m2
Inhoud van de woning
885 m3
Oppervlakte overige inpandige ruimten
99 m2

Indeling

Aantal kamers
6
Aantal slaapkamers
4
Aantal woonlagen
3
Voorzieningen
Tuin, dakraam

Buitenruimte

Balkon
Nee
Schuur/berging
Nee

Maandlasten berekenen

De maandlasten voor je woning bestaan uit meer dan alleen de hypotheeklasten. Hieronder vind je een overzicht van de bijkomende kosten en lasten. Zo weet je precies wat je huis per maand gaat kosten. En met de handige vergelijkers kun je ook nog eens snel de beste deals sluiten!

  • Kaart
  • Streetview