Verkocht

Wetering-Oost 42 8363 TJ Wetering

Wonen 76m2
Kamers 5
Perceel 2555m2
Bouwjaar 1920
Een vrijstaande woning gelegen op een groot perceel aan het doorgaand vaarwater in het natuurgebied “Weerribben-Wieden”. De voormalige boerderij is voorzien van 2 woonkamers, keuken, 3 slaapkamers, badkamer en een ruime deel. De tuin grenst aan het water en is voorzien van veel groen, terras, berging en een garage. De woning is gelegen op een perceel van 2.555m2, heeft een inhoud van ca.1.986m3 en een woonoppervlak van ca.76m2.
Begane grond
Entree / keuken voorzien van een keukenblok, gasaansluiting, afzuigkap en een toegang naar de woonkamer. Via de woonkamer met een schoorsteenmantel en gashaard bereikt u de hal voorzien van vaste kasten, slaapkamer en het toilet. De tweede woonkamer met mooi uitzicht over het water, beschikt over een schoorsteenmantel, gashaard en 2 slaapkamers. Via de keuken bereikt u ook de deel en de badkamer voorzien van een douche en een wastafel. De ruime deel is verdeeld in 3 gedeelten, o.a. de stal en het spoelhok.

Eerste verdieping
De zolder boven het woongedeelte is bereikbaar middels een vlizotrap. Boven de deel is nog gedeeltelijk een bergzolder.

Tuin
De verzorgde tuin grenst aan het vaarwater en is voorzien van veel groen, een terras, berging, garage en een ruime oprit met parkeergelegenheid.

Details
Bijzonderheden / resumé:
- de woning is gelegen aan doorgaand vaarwater op een mooie locatie in een natuurgebied;
- de woning beschikt over 2 woonkamers en uitzicht op het water;
- de woning beschikt over slaapkamers en badkamer op de begane grond;
- de woning beschikt over een zolder en een deel met diverse mogelijkheden;
- de woning beschikt over een berging, een garage en een ruime oprit;
- de woning is gelegen op een groot perceel van 2.555m2;


Wetering

De naam Wetering is oorspronkelijk ontstaan door een oud afwateringskanaal in het voormalige Scheerwolde rond 1564 de “Scherwoldiger Weteringe” genoemd. In het midden van de 16e eeuw werd de Arembergergracht gegraven, voor een veilige binnenvaartroute als alternatief voor de vaart over de Zuiderzee. Vanaf het Giethoornse Meer werd de vaarweg in noordelijke richting doorgetrokken door de Riete (Muggenbeet) naar de Wetering. In 1573 werd de Wetering verbreed en verdiept. Het was de bedoeling om om langs de Oudewegsloot (de huidige Kalenbergergracht), verder te graven naar Ossenzijl en naar de Linde. In 1650 is dit alles gerealiseerd. Van 1626 - 1632, de aanleg van het Steenwijkerdiep is de Wetering tot aan Muggenbeet verbreed.

Het dorp ligt in het natuurgebied “Weerribben-Wieden” op ongeveer 4 km ten oosten van Blokzijl en ongeveer 10 km ten westen van Steenwijk en slechts 60 autominuten van de randstad.
Wetering is een buurtschap in de vorm van lintbebouwing; dat betekent vrijwel aaneengesloten bebouwing langs hoofdwegen, in Weterings geval de oorspronkelijke (water)hoofdwegen.

Kenmerkend aan Wetering is het kanaal met aan weerszijden woningen. De westelijke kant van het dorp is bereikbaar vanaf Blokzijl, Steenwijk en het alom bekende dorpje Nederland, deze weg gaat over in een fietspad richting Kalenberg en Ossenzijl. Aan de oostelijke zijde ligt de weg met verbinding naar Scheerwolde, Kalenberg, Ossenzijl en Oldemarkt. Het kanaal is een staande mast route vanaf Giethoorn, Blokzijl en Steenwijk naar de Friese meren.

Het hoog en laag en trilveenontginnings- en kraggenlandschap vindt zijn oorsprong in de turfwinning en de daaropvolgende rietcultuur. Het landschap wordt gekenmerkt door het vele water, uitgestrekte rietlanden afgewisseld met natte bospercelen en drassige graslanden.
Via het water zijn waterdorpen ontsloten zoals Wetering, Muggenbeet, Kalenberg, Ossenzijl, Giethoorn, Dwarsgracht, Jonen en Belt-Schutsloot. De boerderijen in de bebouwingslinten staan veelal met de voorzijde naar het water. In het gebied domineren de rieten daken en zwarte houten wanden.

Lees meer

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
28 mei 2021
Verkoopdatum
30 juni 2021
Looptijd
één maand

Kenmerken

Overdracht

Prijs per m2
€ 7.230
Aangeboden sinds
28 mei 2021
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort woonhuis
Woonboerderij, vrijstaande woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1920
Soort dak
Schilddak
Staat van onderhouden binnen
Goed
Staat van onderhouden buiten
Goed

Oppervlakte en inhoud

Perceeloppervlakte
2555 m2
Inhoud van de woning
1986 m3
Oppervlakte externe bergruimte
48 m2
Oppervlakte overige inpandige ruimten
293 m2

Indeling

Aantal kamers
5
Aantal slaapkamers
3
Aantal woonlagen
2
Voorzieningen
Tuin, schuur/berging

Buitenruimte

Balkon
Nee
Schuur/berging
Ja

Maandlasten berekenen

De maandlasten voor je woning bestaan uit meer dan alleen de hypotheeklasten. Hieronder vind je een overzicht van de bijkomende kosten en lasten. Zo weet je precies wat je huis per maand gaat kosten. En met de handige vergelijkers kun je ook nog eens snel de beste deals sluiten!

  • Kaart
  • Streetview