Meester Lokstraat 56 8427 RD Ravenswoud

Bouwjaar 2014
Aantal kamers 6
Wonen 305 m2
Inhoud 1.285 m3

Omschrijving

Heerlijk ruime nieuwgebouwde woonboerderij met bijgebouw, gelegen in het natuurgebied Drents-Friese Wold. Het perceel heeft gedeeltelijk bestemming “bedrijven”en is daardoor bijzonder geschikt voor de combinatie wonen / werken. De woonboerderij beschikt over een woonkamer, keuken, bijkeuken, 5 slaapkamers, 2 badkamers en een garage. De tuin rondom biedt veel privacy en is o.a. voorzien van een bijgebouw (ca.107m2) met diverse hokken. De woonboerderij is gelegen op een kavel van 14.570m2, heeft een inhoud van ca.1.285m3 en een woonoppervlakte van ca.305m2.
Begane grond
Entree/ ruime hal met toilet en trapopgang. De ruime woonkamer beschikt o.a. over veel privacy, lichtinval, houtkachel, openslaande tuindeuren, vloerverwarming en de L-vormige keukenopstelling met diverse inbouwapparatuur o.a. koelkast, magnetron, afzuigkap in schouw, vaatwasmachine en een gasfornuis met ovens. Via de hal wordt ook bereikt de bijkeuken, garage en de ruime slaapkamer met badkamer voorzien van een douchehoek, hoekbad, toilet en een wastafel in meubel.

Eerste verdieping
Overloop met 4 ruime slaapkamers, vide en de 2e badkamer voorzien van een douchehoek, toilet en een dubbele wastafel in meubel.

Tweede verdieping
Vliering bereikbaar middels een vlizotrap.

Tuin
De groene tuin, gelegen rondom de woning, beschikt over diverse terrassen, oprit en een bijgebouw met diverse hokken.

Details
Bijzonderheden/resumé:
- de woonboerderij is gelegen in het natuurgebied “Drents-Friese Wold”;
- de woonboerderij beschikt over een ruime woonkamer met vrij uitzicht en veel privacy;
- de woonboerderij beschikt over een slaap- en badkamer op de begane grond;
- de woonboerderij beschikt totaal over 5 slaapkamers en 2 badkamers;
- de woonboerderij beschikt over een bijgebouw (ca.107m2), nu in gebruik als dierenpension;
- het perceel heeft gedeeltelijk bestemming “bedrijven”, daardoor zeer geschikt voor de combinatie wonen en werken.


Ravenswoud

Ravenswoud, gelegen in de uiterste zuidoosthoek van Friesland, is het jongste hoogveenontginningsgebied in de provincie en behoort tot de gemeente Ooststellingwerf. Kenmerkend is het zeer planmatige, rechthoekige karakter van de infrastructuur uit de tijd van vervening en ontginning. Het centraal gelegen dorp is de jongste verveningsnederzetting van de Friese hoogveengebieden, ontstaan nadat de vervening in dit gebied omstreeks het midden van de vorige eeuw op gang kwam. Omdat de meeste bebouwing kwam te liggen aan twee haaks op elkaar staande wegen, ontstond een winkelhaak-vormige dorpsplattegrond. Van de negentiende-eeuwse bebouwing is overigens weinig overgebleven. Na afloop van de vervening ging men de gronden ontginnen en werden diverse boerderijen gebouwd.

Het grensgebied tussen Friesland en Drenthe is hier van een ongekende schoonheid. Akkerland, weiland, bos, heide en zandverstuivingen wisselen elkaar af en vormen het schilderachtige decor voor tal van fiets- wandel- en ruiterroutes.

Het Nationaal Park Drents-Friese Wold: ruim 6000 hectare bos, heide, stuifzand en beekdalgraslanden. Het park wordt doorsneden door verschillende wandel-, fiets-, ATB-, ruiter- en menroutes en kent een aantal specifieke voorzieningen en attracties voor gezinnen met kinderen.

Maar er valt meer te genieten als het gaat om natuur en landschap. Neem bijvoorbeeld het Fochteloërveen: één van de laatste restanten ’levend’ hoogveen in Nederland. In dit 2500 hectare grote gebied groeit de veenlaag nog steeds aan. Door het ontbreken van bebouwing en wegen in de wijde omtrek is hier nog écht sprake van rust en stilte. Die unieke omstandigheden leiden tot een zeer bijzondere en rijke flora en fauna.

Ook in cultuurhistorisch opzicht is het gebied meer dan de moeite waard. De ontginningsgeschiedenis is nog duidelijk in het landschap af te lezen. Vanuit de hoger gelegen gebieden werd het veen op systematische wijze afgegraven. Daarbij ontstond een zeer regelmatig landschap met kaarsrechte ’wijken’: sloten waarlangs de turf in kleine bootjes werd afgevoerd naar de grotere vaarten zoals de Opsterlandse Compagnonsvaart en de Drentse Hoofdvaart. Beide zijn onderdeel van de zogenaamde (grote) Turfroute, een 230 kilometer lange vaarroute door Friesland, Drenthe en Overijssel.

Het is duidelijk: dit gebied heeft werkelijk álles te bieden voor een onvergetelijk verblijf. Nergens is het cliché ’voor elk wat wils’ meer op zijn plaats dan juist hier: natuur, rust, cultuurhistorie, attracties, watersport, fietsen, wandelen, paardrijden..

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs € 799.500 K.K.
Aangeboden sinds 06-05-2020
Status Verkocht
Aanvaarding In overleg

Buitenruimte

Ligging huis Aanrustige weg in woonwijk
Ligging tuin Westen
Balkon Nee
Schuur/berging Ja

Oppervlakte en inhoud

Woonoppervlakte 305 m2
Perceeloppervlakte 14.570 m2
Inhoud van de woning 1.285 m3
Oppervlakte externe bergruimte 107 m2
Gebruiksoppervlakte wonen 305 m2
Oppervlakte overige inpandige ruimten 33 m2

Indeling van de woning

Aantal kamers 6
Aantal slaapkamers 5

Energie

Energielabel huis A
Isolatie Muurisolatie, vloerisolatie,
gedeeltelijk dubbel glas, dakisloatie.
Verwarming CV-ketel
Warm water CV-Ketel, zonneboiler
CV-ketel Gas gestookt in eigendom

Interesse in deze woning

Vandaag bekeken 1
Gisteren bekeken 2
Totaal bekeken 25
Bewaard 0
placeholder