Verkocht

Brinkweg 2 7475 NJ Markelo

120m2
Wonen
6
Kamers
2920m2
Perceel
1950
Bouwjaar
Unieke locatie voor nieuwbouw of renovatie mét mogelijkheid voor een extra woning.

Altijd al gedroomd van wonen middenin een glooiende groene omgeving? Dan is dit de kans!

Op een mooie royale kavel van 2.920 m2 aan een kronkelende klinkerweg staat deze vergeten vrijstaande woning met bijgebouwen. De unieke stek aan de rand van de Stokkummer Es is omgeven met houtwallen, weiden, bossen en monumentale Saksische boerderijen. Hier kom je tot rust en geniet je en bovenal van prachtige vergezichten vanuit alle hoeken van het perceel.

Het huis is in een verouderde staat en dient grondig gerenoveerd, maar deze fenomenale stek is het absoluut waard de woning nieuw leven in te blazen. Uiteraard is het ook mogelijk een compleet nieuwe woning te bouwen van 750 m3. Dit is eventueel mogelijk op een andere plek op het perceel, omdat het kavel beschikt over een groot bouwvlak. Bovendien staat een ontwikkelplan in de kinderschoenen om een extra woning op deze plek te realiseren, indien gewenst kan dit plan worden overgenomen.

Het perceel

De woning staat op een perceel van 2920 m2 eigen grond. De erfafscheiding staat momenteel niet op de erfgrens en de afbeelding met rode lijnarcering geeft goed aan hoe de deze grens ongeveer loopt.

Erfinrichtingsplan

Huidige eigenaar heeft het voornemen gehad het perceel op te splitsen en daarop 2 nieuwe woningen te realiseren om er daarvan 1 voor zelfbewoning aan te wenden. In 1 van de afbeeldingen treft u het voorgenomen erfinrichtingsplan aan. Inmiddels is het persoonlijk plan van huidige eigenaar gewijzigd en wordt de woning te koop aangeboden met daarbij de mogelijkheid voor de koper de ingeslagen weg te vervolgen. Hiervoor zijn tegen meerprijs voldoende meters aan sloopvoucher beschikbaar in het kader van Rood voor Rood-regeling van de gemeente Hof van Twente ten behoeve van realisatie van een extra woning.

Historische stek

Dit deel van Stokkum-Oost heet het Luttikende ofwel Ulkenende. Hier waren in de middeleneeuwen al enkele boerenerven gevestigd langs de rand van de vruchtbare Stokkumer Es. De boederijen waren gelegen in de directe omgeving van de tegenwoordige Nijhuisweg en Brinkweg waar deze woning is gesitueerd. Een mooie stek met een historisch tintje.

Omgeving

De omgeving is zeer geliefd onder toeristen en kenmerkt zich door zijn glooiende landschap met weiden en bossen en volop wandelpaden. Daarnaast is het heerlijk fietsen over de verkeersluwe landelijk verharde weggetjes en zijn er voor de paardenliefhebber voldoende ruiterpaden aangelegd. Stokkum heeft haar eigen basisschool en voor dagelijkse voorzieningen bevinden zich zowel Markelo, Goor als Diepenheim binnen 4 a 5 kilometer van de woning, terwijl grotere steden als Hengelo, Enschede, Zutphen en Deventer binnen 30 autominuten zijn aan te rijden.
Details
- royal kavel 2920 m2
- idyllische omgeving
- gesitueerd aan autoluwe klinkerweg
- circa 150 m2 bijgebouwen
- mogelijkheid tot overname ontwikkelplan
- mogelijke realisatie extra woning op perceel
- voldoende meters aan sloopvoucher beschikbaar
- droomlocatie met historisch tintje

Lees meer

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
22 september 2021
Verkoopdatum
28 oktober 2021
Looptijd
één maand

Kenmerken

Overdracht

Prijs per m2
€ 3.750
Aangeboden sinds
22 september 2021
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1950
Soort dak
Zadeldak
Staat van onderhouden binnen
Slecht
Staat van onderhouden buiten
Slecht

Oppervlakte en inhoud

Perceeloppervlakte
2920 m2
Inhoud van de woning
425 m3
Oppervlakte externe bergruimte
110 m2

Indeling

Aantal kamers
6
Aantal slaapkamers
5
Aantal woonlagen
2
Voorzieningen
Tuin, schuur/berging

Buitenruimte

Balkon
Nee
Schuur/berging
Ja

Maandlasten berekenen

De maandlasten voor je woning bestaan uit meer dan alleen de hypotheeklasten. Hieronder vind je een overzicht van de bijkomende kosten en lasten. Zo weet je precies wat je huis per maand gaat kosten. En met de handige vergelijkers kun je ook nog eens snel de beste deals sluiten!

  • Kaart
  • Streetview