Hoofdweg 127 9626 AC Schildwolde

317m2
Wonen
5
Kamers
2000m2
Perceel
1896
Bouwjaar
Namens opdrachtgever bieden wij te koop aan een PASTORIE MET LEERKAMER, gelegen aan de Hoofdweg 127 in Schildwolde. Het complex (Juffertoren, kerk en pastorie) is fraai gelegen aan het hoofdlint van de Woldstreek in de gemeente Midden-Groningen, op de hoek met de Juffertorenweg. De pastorie is bereikbaar via een oprijlaan, links van de kerk en de toren, en het catechesatielokaal c.q. leerkamer/zaal is bereikbaar via een pad rechts van de kerk en de toren. Dit pad loopt verder door naar de algemene begraafplaats die achter het complex is aangelegd. In de achtergelegen tuin/grasveld zijn vele monumentale bomen aanwezig.
De PASTORIE is in 1890 opgetrokken in een eclectische trant en verving een oudere pastorie uit 1755; op nagenoeg vierkante plattegrond, bestaande uit gevels met blokbepleistering op een gepleisterd trasraam (andere kenmerken: dubbele schilddak, zwart geglazuurde Friese golfpan, kroonlijst, decoratieve windveren, omlijste dubbele paneeldeur met gietijzeren deurpanelen, houten balkon met hek).
Het CATECHESATIELOKAAL is uit 1871 en is gebouwd in een ambachtelijk-traditionele bouwstijl; opgetrokken in een roodbruine baksteen, het wolfdak is gedekt met een zwarte Hollandse pan.
Begane grond
PASTORIE: hoofdentree met originele deuren en met tochtportaal en meterkast, vanuit deze grote hal zijn vier slaapkamers/werkkamers bereikbaar, de ene slaapkamer met vaste wastafel, de andere slaapkamer met toegang tot de kelder, weer een ander met een doorloop naar de badkamer en de laatste slaap/werkkamer met vaste kasten. Vanuit de hal toegang tot de zolderverdieping, tot het toilet en toegang tot de woonkamer met openslaande deuren naar het terras; vanuit de kamer toegang tot de keuken met hoekopstelling en vervolgens toegang tot de bijkeuken, tevens achter-entree (CV opstelling, Remeha Calenta 2016).
LEERZAAL/LEERKAMER/CATECHESATIELOKAAL: Entree/hal, toilet met fontein, keuken met eenvoudige opstelling en een zaal van circa 60 m2, middels vlizotrap toegang tot de zolder, CV installatie; Intergas 2014, het geheel is voorzien van vloerverwarming.

Naast het complex staat een vrijstaande houten schuur met carport en een stenen opbergruimte/houtopslag.

Eerste verdieping
PASTORIE: middels vaste houten trap toegang tot de grote zolderruimte met enigszins een gecreëerde kamer met toegang tot het balkon.
LEERKAMER: middels vlizotrap toegang tot de zolder/berging.

Tuin
De tuin op het zuiden is een grote tuin met terrassen, borders, gras en vele prachtige monumentale bomen. De pastorie is bereikbaar via een oprijlaan, links van de toren en de kerk, en het catechesatie-lokaal is ook bereikbaar via een pad rechts van de toren en kerk.

Details
- De woning is een monument in de Erfgoedwet: afschrift van een inschrijving door minister OCW.
- Mogelijkheden voor monumentensubsidie.
- In het kader van verduurzaming en woningverbetering is € 17.000,-- nog aan te vragen bij de SNN.
- De bestemming van de pastorie is 'WONEN' en van de leerkamer/leerzaal is 'MAATSCHAPPELIJK'.
- Diverse mogelijkheden tot gebruik van het geheel; denk aan: wonen in combinatie met iets maatschappelijks, kunstigs, ambachtelijks etc.
- Vele authentieke elementen zijn aanwezig; zowel binnen als ook aan de buitenzijde (lijstwerk/blinden/deuren).
- Het perceel wordt door het kadaster opnieuw ingemeten en bepaald. circa 2000m2.
- Eind 2022 informeert de NCG van hoe en wanneer ze verder gaan met het onderzoek in het kader van de versterkingen van de woning; (brief 23-06-2022).
- Tevens is er een inspectierapport van de Monumentenwacht Groningen; (brief 14-06-2021).
- De woning beschikt over twee CV installaties: Remeha Calanta (2016) en een Intergas (2014).

Lees meer

Kenmerken

Overdracht

Prijs per m2
€ 1.024
Aangeboden sinds
26 augustus 2022
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort woonhuis
Herenhuis, vrijstaande woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1896
Soort dak
Samengesteld dak
Staat van onderhouden binnen
Redelijk
Staat van onderhouden buiten
Redelijk

Oppervlakte en inhoud

Perceeloppervlakte
2000 m2
Inhoud van de woning
1952 m3
Oppervlakte externe bergruimte
13 m2
Oppervlakte gebouwgebonden buitenruimten
2 m2
Oppervlakte overige inpandige ruimten
231 m2

Indeling

Aantal kamers
5
Aantal slaapkamers
4
Aantal woonlagen
3
Voorzieningen
Tuin, schuur/berging, rookkanaal, dakraam

Buitenruimte

Balkon
Nee
Schuur/berging
Ja

Maandlasten berekenen

De maandlasten voor je woning bestaan uit meer dan alleen de hypotheeklasten. Hieronder vind je een overzicht van de bijkomende kosten en lasten. Zo weet je precies wat je huis per maand gaat kosten. En met de handige vergelijkers kun je ook nog eens snel de beste deals sluiten!

  • Kaart
  • Streetview