Hoge Kanaaldijk 1 6212 XR Maastricht

Bouwjaar 1935
Aantal kamers 7
Wonen 225 m2
Inhoud 1.400 m3

Omschrijving

Verrassend ruim herenhuis gelegen op een exclusieve locatie nabij de Maas en de historische binnenstad.

BELEGGINGSOBJECT
Deze woning is al langere tijd verhuurd en wordt ook als zodanig verkocht (in verhuurde staat).

LIGGING
De woning is gelegen in de wijk “Villapark”, aan de voet van de Sint Pietersberg. Via de Sint Lambertuslaan bent u direct bij de Maas en wandelt u in enkele minuten naar de jachthaven alwaar tevens de watersportverenigingen Treech ’42 en MCC gelegen zijn.

Steekt u de Maasboulevard over dan komt u in de Glacisweg met een groot winkelaanbod. Ook de basisschool aan de Bergweg, het stadspark en het historisch centrum zijn op loop-/fietsafstand gelegen.

Een bushalte vind u op nog geen 100 meter afstand. Er is een snelle verbinding met de Kennedybrug (N278) die u binnen enkele minuten bij de A2 richting Eindhoven/Luik brengt.

BOUWSTIJL
Het woonhuis is in 1935, samen met de aangesloten buurpanden, onder architectuur gebouwd. De typerende bouwstijl uit de jaren dertig is voornamelijk terug te zien in het trappenhuis, de erkers, glas-in-loodramen en de dakconstructie.

STAAT VAN ONDERHOUD
Aan de buitenzijde verkeert het huis in goede staat van onderhoud. In de jaren ’90 is het dak geïsoleerd met unidekplaten en voorzien van nieuwe dakpannen en goten. Tevens zijn de gevels gereinigd en is de woning grotendeels voorzien van hardhouten kozijnen met HR++ beglazing.

Aan de binnenzijde is de onderhoudstoestand redelijk. Het interieur is geheel gedateerd en modernisering is noodzakelijk.

OPLEVERING
Oplevering in verhuurde staat, datum in overleg (per direct mogelijk).

BESTEMMINGSPLAN
Binnen het kader van het bestemmingsplan “Maastricht Zuidwest” d.d. 4 december 2014, valt het pand onder de bestemming “Wonen”, waarbij aan-huis-gebonden beroepen zoals praktijk aan huis tot de mogelijkheden behoort. Het bestemmingsplan kunt u inzien via de website Ruimtelijkeplannen.

Voor het splitsen van deze woning, bijvoorbeeld voor de realisatie van meerdere appartementen, heeft u een omgevingsvergunning nodig.

BEZICHTIGING
Uitsluitend na afspraak met Laura Makelaardij & Advies.

AANVULLENDE INFORMATIE
Meer informatie en foto’s zijn verkrijgbaar via Laura Makelaardij & Advies. Neem vrijblijvend contact op met ons kantoor als u meer wilt weten over deze woning.
Begane grond
KENGETALLEN
- Bouwjaar circa 1935
- Perceelgrootte 355 m2
- Inhoud circa 1.400 m3
- Woonoppervlakte circa 225 m2
- Overig inpandig, circa 200 m2 (souterrain, inpandige garage, en zolder gedeeltelijk).

INDELING
Bekijk ook de plattegronden van deze woning om een goed beeld te krijgen van de indeling.

Souterrain:
- Met uitzondering van de garage is de hele woning onderkelderd. Het souterrain is, inclusief de hal met trap, verdeeld in 5 ruimtes. In de kelder is tevens de standplaats van de c.v.-ketel (eigendom, uit circa 1990).

Begane grond:
- Vestibule met toegang tot de ruime hal. In de hal is karakteristieke bordestrap aanwezig, tevens garderobe en toiletruimte.

- Woonkamer (circa 50 m2) met veel daglichtinval via een tweetal erkers en diverse raampartijen.

- Separate keuken (circa 13 m2) met deur naar kelder en deur naar patiotuin.

- Vanuit de vestibule komt u via een kleine kantoor/bergruimte in de inpandige garage (circa 22 m2) die zowel aan de voor- als aan de achterzijde is voorzien van een poort.

- Patiotuin (circa 15 m2) met poort naar garage.

Eerste verdieping:
- Riante overloop waarin het karakteristieke trappenhuis centraal staat.

- 5 Slaapkamers (resp. circa 13,5 m2, 9,5 m2, 22 m2, 16 m2 en 13,5 m2).

- De badkamer (circa 10 m2) is zowel vanaf de overloop als via 2 van de 5 slaapkamers toegankelijk. Op de eerste verdieping zijn tevens 2 toiletruimtes aanwezig.

Tweede verdieping:
- Via vaste trap te bereiken overloop.

- Slaapkamer 6 (circa 13 m2) met daglichtinval via een dakkapel.

- Het overige gedeelte van de zolder is verdeeld in 3 ruimtes (resp. circa 30 m2, 30 m2 en 20 m2). Met een nokhoogte van circa 4,7 m is er meer dan genoeg stahoogte en kunnen hier met gemak nog 3 (slaap)kamers en eventueel een extra badkamer gerealiseerd worden.

Details
Ter bescherming van de belangen van zowel koper als verkoper, wordt uitdrukkelijk gesteld dat een koopovereenkomst met betrekking tot deze onroerende zaak pas tot stand komt nadat koper en verkoper de koopovereenkomst hebben getekend ("schriftelijkheidsvereiste").

De termijn die wordt opgenomen voor eventuele (overeengekomen) ontbindende voorwaarden (bijvoorbeeld financiering) is in de regel 6 tot 8 weken na het sluiten van de mondelinge wilsovereenkomst.

De waarborgsom/bankgarantie is 10% van de koopsom. De koper dient deze 1 week ná het vervallen van de ontbindende voorwaarden bij de desbetreffende notaris te deponeren.

Verkoper heeft het verkochte nooit zelf bewoond, in de koopovereenkomst zal dan ook een ‘niet-bewoningsclausule’ worden opgenomen.

Koper is te allen tijde gerechtigd voor eigen rekening een bouwkundige keuring te (laten) verrichten dan wel andere adviseurs te raadplegen teneinde een goed inzicht te verkrijgen over de staat van onderhoud.

Deze informatie is door Laura Makelaardij & Advies met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. De informatie berust deels op door derden aan ons kantoor verstrekte gegevens. Met de meeste zorg hebben wij deze informatie verwerkt doch kunnen wij ten aanzien van de juistheid van deze gegevens geen aansprakelijkheid aanvaarden. Aan deze informatie en aan de plattegronden kunnen geen rechten worden ontleend.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs Prijs op aanvraag
Aangeboden sinds 14-05-2020
Status Beschikbaar
Aanvaarding In overleg

Buitenruimte

Ligging huis Aanrustige weg in woonwijk
Ligging tuin Westen
Balkon Nee
Schuur/berging Nee

Oppervlakte en inhoud

Woonoppervlakte 225 m2
Perceeloppervlakte 355 m2
Inhoud van de woning 1.400 m3
Gebruiksoppervlakte wonen 225 m2
Oppervlakte overige inpandige ruimten 200 m2

Indeling van de woning

Aantal kamers 7
Aantal slaapkamers 6

Energie

Isolatie Muurisolatie, vloerisolatie,
gedeeltelijk dubbel glas, dakisloatie.
Verwarming CV-ketel
Warm water CV-Ketel, zonneboiler
CV-ketel Gas gestookt in eigendom

Interesse in deze woning

Vandaag bekeken 1
Gisteren bekeken 2
Totaal bekeken 13
Bewaard 0
placeholder