Verkocht

Wetering West 37 8363 TL Wetering

Wonen 127m2
Kamers 5
Perceel 4355m2
Bouwjaar 1941
Op een prachtige en unieke locatie aan doorgaand vaarwater in het natuurgebied “Weerribben-Wieden” staat deze vrijstaande woning met bijgebouwen. De woning beschikt o.a. over een woonkamer, woonkeuken, bijkeuken 3 slaapkamers en een badkamer. De ruime tuin gelegen rondom de woningen grenzend aan het water, is voorzien van diverse terrassen, bergingen, garage en weiland. De woning is gelegen op een kavel van 4.355m2, heeft een inhoud van ca.1.550m3 en een woonoppervlak van ca.127m2.
Begane grond
Entree /hal met trapopgang. De ruime woonkamer beschikt over een schoorsteenmantel met gaskachel, openslaande tuindeuren en een schitterend uitzicht over het vaarwater en de tuin. De ruime woonkeuken is voorzien van een kast, schoorsteenmantel met gashaard, toilet en een keuken met diverse inbouwapparatuur, o.a. koelkast, vaatwasmachine, gaskookplaat en een afzuigkap. Via de hal bereikt u ook de bijkeuken met een toegang naar de schuur met een grote zolder, de meterkast, de slaapkamer en de badkamer voorzien van douchehoek, ligbad, wastafel en toilet.

Eerste verdieping
Overloop met een dakkapel, kast en 2 slaapkamers.

Tuin
De tuin, gelegen rondom de woning, grenst aan het vaarwater en beschikt over diverse terrassen, berging/hobbyruimte, garage en een weiland.

Details
Bijzonderheden / resumé:
- de woning is gelegen op een unieke locatie in een natuurgebied en aan doorgaand vaarwater;
- de woning beschikt over een ruime woonkamer met uitzicht op het water;
- de woning beschikt over een slaap- en badkamer op de begane grond;
- de woning beschikt over een ruime schuur met grote zolder
- de woning beschikt over een berging/hobbyruimte en een garage;
- de woning beschikt over een weiland;
- de locatie biedt vele mogelijkheden voor o.a. kleinvee-, watersport- en natuurliefhebbers.


Wetering

De naam Wetering is oorspronkelijk ontstaan door een oud afwateringskanaal in het voormalige Scheerwolde rond 1564 de “Scherwoldiger Weteringe” genoemd. In het midden van de 16e eeuw werd de Arembergergracht gegraven, voor een veilige binnenvaartroute als alternatief voor de vaart over de Zuiderzee. Vanaf het Giethoornse Meer werd de vaarweg in noordelijke richting doorgetrokken door de Riete (Muggenbeet) naar de Wetering. In 1573 werd de Wetering verbreed en verdiept. Het was de bedoeling om om langs de Oudewegsloot (de huidige Kalenbergergracht), verder te graven naar Ossenzijl en naar de Linde. In 1650 is dit alles gerealiseerd. Van 1626 - 1632, de aanleg van het Steenwijkerdiep is de Wetering tot aan Muggenbeet verbreed.

Het dorp ligt in het natuurgebied “Weerribben-Wieden” op ongeveer 4 km ten oosten van Blokzijl en ongeveer 10 km ten westen van Steenwijk en slechts 60 autominuten van de randstad.
Wetering is een buurtschap in de vorm van lintbebouwing; dat betekent vrijwel aaneengesloten bebouwing langs hoofdwegen, in Weterings geval de oorspronkelijke (water)hoofdwegen.

De westelijke kant van het dorp is bereikbaar vanaf Blokzijl, Steenwijk en het alom bekende dorpje Nederland, deze weg gaat over in een fietspad richting Kalenberg en Ossenzijl. Aan de oostelijke zijde ligt de weg met verbinding naar Scheerwolde, Kalenberg, Ossenzijl en Oldemarkt. Het kanaal is een staande mast route vanaf Giethoorn, Blokzijl en Steenwijk naar de Friese meren.

Het hoog en laag en trilveenontginnings- en kraggenlandschap vindt zijn oorsprong in de turfwinning en de daaropvolgende rietcultuur. Het landschap wordt gekenmerkt door het vele water, uitgestrekte rietlanden afgewisseld met natte bospercelen en drassige graslanden.
Via het water zijn waterdorpen ontsloten zoals Wetering, Muggenbeet, Kalenberg, Ossenzijl, Giethoorn, Dwarsgracht, Jonen en Belt-Schutsloot. De boerderijen in de bebouwingslinten staan veelal met de voorzijde naar het water. In het gebied domineren de rieten daken en zwarte houten wanden.

Lees meer

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
12 april 2021
Verkoopdatum
12 juni 2021
Looptijd
2 maanden

Kenmerken

Overdracht

Prijs per m2
€ 4.165
Aangeboden sinds
12 april 2021
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort woonhuis
Eengezinswoning, vrijstaande woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1941
Soort dak
Zadeldak
Staat van onderhouden binnen
Goed
Staat van onderhouden buiten
Goed

Oppervlakte en inhoud

Perceeloppervlakte
4355 m2
Inhoud van de woning
1550 m3
Oppervlakte externe bergruimte
75 m2
Oppervlakte gebouwgebonden buitenruimten
13 m2
Oppervlakte overige inpandige ruimten
181 m2

Indeling

Aantal kamers
5
Aantal slaapkamers
3
Aantal woonlagen
2
Voorzieningen
Tuin, schuur/berging

Buitenruimte

Balkon
Nee
Schuur/berging
Ja

Maandlasten berekenen

De maandlasten voor je woning bestaan uit meer dan alleen de hypotheeklasten. Hieronder vind je een overzicht van de bijkomende kosten en lasten. Zo weet je precies wat je huis per maand gaat kosten. En met de handige vergelijkers kun je ook nog eens snel de beste deals sluiten!

  • Kaart
  • Streetview