Overloonseweg 55 5804 AS Venray

Bouwjaar 1937
Aantal kamers 6
Wonen 108 m2
Inhoud 475 m3

Omschrijving

Twee onder één kap jaren dertig woning nog voorzien van authentieke details en gelegen aan de centrumring van Venray, op loopafstand van het centrum. Grenzend aan de nieuwe wijk de Brabander.

De beganegrond vloeren zijn deels uitgevoerd in beton, verdiepingsvloeren van hout. De woning is voorzien van houten kozijnen met isolatieglas. De woning is geheel voorzien van rolluiken. Het dak is nageisoleerd. De spouwmuren zijn deels geisoleerd. CV installatie 1998 HR. De gehele woning is voorzien van paneeldeuren. In 2000 is de gehele elektrische bedrading vernieuwd.

De vrijstaande garage is toegankelijk middels de gedeelde oprit met de buren. Eveneens is er een eigen parkeerplaats aan de voorzijde van de woning gelegen.
Begane grond
2e bouwlaag: Entree, hal met meterkast ( schakelkast met aardlekschakelaar, 8 groepen en gasmeter). De vloer is een authentieke granietvloer uit de jaren dertig, de trapopgang dateert eveneens nog uit het bouwjaar. Vloeroppervlak ca. 3.5 m2.

Deur naar L-vormige woonkamer met leistenen vloer. De wanden zijn afgewerkt met Spachterlputz. Gashaard ( ter overname) met afvoer direct naar buiten. Hardhouten kozijnen met isolatieglas, de bovenramen zijn nog deels enkel glas met als reden :het bewaren van de authenticiteit. De 2e deur van de woonkamer welke uitkomt in de hal is gecamoufleerd middels een houten voorzetwand. De woonkamer meet een vloeroppervlak van 33 m2.
In de woonkamer bevindt zich de deur naar de kelder.

1e bouwlaag:
Kelder, in gebruik als provisieruimte. Ventilatie geschiedt middels een koekoek. De watermeter is in de kelder gesitueerd. Vloeroppervlak 7,2 m2.

2e bouwlaag:
Via de woonkamer is er toegang, middels een paneeldeur met glasinzet, tot de woonkeuken. Het keukenblok is een twee zijden van de keuken gesitueerd, en bestaat uit een nieuwe jaren dertig stijl keukenblok voorzien van een Belgisch hardsteen aanrechtblad. Het blad is afgewerkt met een zogenaamd Amsterdams profiel, de spoelbak is uit één geheel met het aanrechtblad vervaardigd.
Het keukenblok is voorzien van een Boretti inbouwoven, inductiekookplaat met hakblok, koelkast en vaatwasser. De afzuigkap is verwerkt in een nostalgische schouw met een afvoerkanaal naar buiten. De originele granieten vloer is nog geheel in tact. Muurkast met schappen indeling.
De eethoek bestaat uit een in de stijl van het keukenblok vervaardigde bank , losse tafel met stoelen. In de keuken is de buitendeur gesitueerd en de deur naar de bijkeuken. Vloeroppervlak 11 m2.

Bijkeuken met aansluiting voor WM/WD, verwerkt onder een werkblad. Tevens kan hier een diepvries en een tweede koelkast geplaatst worden. Aan de andere wandzijde is een schuifdeurkast aangebracht. Vloeroppervlak 6,3 m2.
Toilet met vloercloset, betegeld. Mechanische ventilatie aangesloten op en enkelvoudig afvoerkanaal.

Badkamer ( 2013) uitkijkend op de achtertuin. Voorzien van een XL badkuip, inloop regendouche, grote wastafel met twee kranen, verdeeld over de bovenzijde van het badmeubel. Twee wandkasten identiek aan het badmeubel. Kunststof kozijn met een in de glasruit verwerkt luxaflex systeem. Het dak van de badkamer is volledig vernieuwd .

Eerste verdieping
3e bouwlaag:

De verdieping is geheel voorzien van een houten vloer. Grote overloop van 7,5 m2, drie slaapkamers, kantoor/werkkamer en bergkamer.

Slaapkamer 1: vloeroppervlak 11,5 m2, gevelvenster en inbouwkast.

Slaapkamer 2: L-vormige kamer met twee dakvensters, er is sprake van niveau verschil wat opgevangen wordt door een drie treden tellend trapje. Vloeroppervlak 13 m2.

In de wand van deze slaapkamer ( op overgang bij trapje) bevindt zich het luik waarachter de CV installatie is gesitueerd, HR 1998. Via deze kamer is eveneens middels een deur toegang tot de opbergkamer CQ "zolder". Deze ruimte is voorzien van een gevelvenster en doet momenteel dienst als opbergruimte. Vloeroppervlak 9 m2.

Ouderslaapkamer: vloeroppervlak 11,5 m2 en voorzien van een gevelvenster. Voorzien van inbouwkast.

Werkkamer: met gevelvenster (in dakkapel), vloeroppervlak 5,7 m2. Op deze kamer is een toilet gerealiseerd. Dit toilet kan nog afgescheiden worden van de ruimte middels het plaatsen van een scherm of bijvoorbeeld louvredeuren. De kamer zou ook dienst kunnen doen als badkamer.


Tuin
Tuin met een diepte van ca. 16 meter en een breedte van 7,5 meter. De erfafscheiding aan één zijde van de tuin bestaat uit een houten schutting. De andere erfgrens is opgetrokken uit een gemetselde muur van oude Waalklinkers. In de pilaren is stroom aangebracht ten behoeve van de tuinverlichting. Grenzend aan de achtergevel van de woning is een beklinkerd terras.

Achter in de tuin, welke grotendeels van gras is voorzien, is een overdekt terras aangebracht met houten vlondervloer. Ook hier is stroomvoorziening aanwezig ten behoeve van de tuinverlichting.
Achter dit terras ligt de poort welke dienst kan doen als achteruitgang via de wijk de Brabander.

Details
De gedeelde oprit met de buren is in 2006 geheel vernieuwd, de rioleringbuizen ( gres) zijn vervangen.

De garage heeft een houten toegangspoort en een zijgeveldeur. In de garage is een smeerput aanwezig en de bediening van de tuinverlichting is hier gesitueerd. De garage wordt van daglicht voorzien via een gevelvenster.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs € 289.000 K.K.
Aangeboden sinds 11-05-2014
Status Beschikbaar
Aanvaarding In overleg

Buitenruimte

Ligging huis Aanrustige weg in woonwijk
Ligging tuin Westen
Balkon Nee
Schuur/berging Ja

Oppervlakte en inhoud

Woonoppervlakte 108 m2
Perceeloppervlakte 323 m2
Inhoud van de woning 475 m3
Oppervlakte externe bergruimte 24 m2
Gebruiksoppervlakte wonen 108 m2
Oppervlakte overige inpandige ruimten 27 m2

Indeling van de woning

Aantal kamers 6
Aantal slaapkamers 3

Energie

Isolatie Muurisolatie, vloerisolatie,
gedeeltelijk dubbel glas, dakisloatie.
Verwarming CV-ketel
Warm water CV-Ketel, zonneboiler
CV-ketel Gas gestookt in eigendom

Interesse in deze woning

Vandaag bekeken 3
Gisteren bekeken 0
Totaal bekeken 19
Bewaard 0
placeholder